Prostreno.cz

Vlasům prospěje masáž cibulovou šťávou

Není vaše hříva zcela ve formě? Napraví to cibulová šťáva, kterou si můžete masírovat pokožku hlavy. Změn k lepšímu se dočkáte už po čtyřech týdnech každodenní aplikace!

Co všechno vlasům škodí? Bez většího přemýšlení vás možná napadá dlouholeté barvení nebo stylingová úprava pomocí horké kulmy či žehličky. Tak samozřejmě, máte úplnou pravdu, ovšem faktorů, které vám v tomhle směru hází klacky pod nohy, je podstatně víc.

Životní prostředí, léky nebo stres

Dermatologové varují, že za neuspokojivou kvalitou koruny krásy mnohdy stojí i jednostranný jídelníček typu vegetariánství. Tento stále populárnější způsob stravování může vyvolat nedostatek bílkovin i živočišných tuků, stejně jako drastický pokles důležitých vitaminů a minerálů.

Mezi další pachatele si klidně připočítejte hormonální změny, poruchy štítné žlázy, prodělané a nedoléčené infekce, nošení utažených účesů i používání nevhodného hřebenu. Nemalou roli zde sehrává také chronický stres, prach a smog ve vzduchu nebo intenzivní sluneční záření. Jste překvapení z toho, co všechno stojí proti vám, když jde o zdravé, lesklé a pevné vlasy? A teď si představte, že jejich kondici, ať už ji zhoršuje cokoli, může napravit něco, s čím v kuchyni přicházíte často do styku. Řeč je o staré dobré cibuli!

Víc než jen zelenina

Cibule nejenže zlepšuje chuť připravovaných pokrmů, hodí se i pro vlasy, neboť podporuje růst, zabraňuje vypadávání a zvyšuje objem. Jak je to možné? Obsahuje síru, která stimuluje produkci kolagenových tkání. Ostatní složky kadeře zpevňují, příznivě ovlivňují krevní oběh, zabraňují případným infekcím a vyživují pokožku hlavy.

Podle závěrů studie publikovaných v magazínu Journal of Dermatology zaznamenalo celých 75 procent monitorovaných účastníků výzkumu výrazné pozitivní změny už po čtyřech týdnech denní aplikace cibulové šťávy. Je pravda, že tahle „kosmetika“ nevoní jako jiné přípravky z drogerie, nicméně svými schopnostmi za nimi rozhodně nezaostává. Tak co vy na to, vyzkoušíte kúru, která má podle všeho skutečně famózní výsledky?





Tip na oběd

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat