Prostreno.cz

Domácí šampon z aloe vera je balzámem pro vaše vlasy

Už vás nebaví zkoušet nové a nové šampony, které slibují zázraky, ale nepřináší žádné extra výsledky? Umíchejte si svůj vlastní! Hotový je hned a jeho schopnosti vás ohromí.

Aloe vera se přidává do mnoha kosmetických produktů, jejichž úkolem je zlepšit vizáž. A je jasné, proč! Pomáhá zpomalit stárnutí i tvorbu vrásek, rýh a jemných linií. Dále léčí akné, plísňové infekce a popáleniny, zatímco urychluje hojení, hloubkově hydratuje a působí protizánětlivě. Pokožku rovněž uklidňuje od podráždění, zachovává její elasticitu a chrání před nepříznivými vlivy. Žádný div, že složky této sukulentní byliny nalézáme v krémech, pleťových sérech, mýdlech, sprchových gelech i deodorantech. A samozřejmě také v celé řadě šamponů.

Podpora růstu a žádné lupy

Složení aloe působí přímo blahodárně i na korunu krásy, což potvrzuje nejedna vědecká studie. Odborníci poukazují na to, že obsažený vitamin E vyživuje vlasové folikuly, čímž urychluje růst. Ani bohaté zastoupení minerálů, a to včetně zinku, mědi a železa se nemine účinkem, neboť značně omezuje vypadávání, dodává lesk a bojuje proti lupům.

Tahle přírodní péče vlasy zoceluje, regeneruje a zabraňuje jejich lámavosti. A tím se dostáváme k tomu, že šampon z aloe very vlastně nemusíte kupovat za hříšné peníze, protože jeho domácí výroba je naprosto jednoduchá. A co víc, váš vlastní výrobek nebude zatížen zbytečnými chemickými přísadami, které mnohdy páchají více škody než užitku. Jak postupovat a bez čeho se celý proces neobejde?

Pár minut času, znamenité výsledky

Připravte si větší mísu, ve které postupně smícháte přibližně 200 mililitrů gelu z aloe vera, dvě polévkové lžíce kokosového oleje, zhruba 10 lžiček jedlé sody (ta zbaví pokožku hlavy veškerých nečistot) a 30 kapek vámi zvoleného esenciálního oleje. Pokud vám můžeme poradit, mezi ty nejvyhledávanější patří citron, bazalka, máta, santalové dřevo, heřmánek, levandule, rozmarýn a myrha. Směs následně přelijte do uzavíratelné nádoby a používejte jako klasický šampon.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat