Prostreno.cz

Přírodními prostředky proti nechtěným pigmentovým skvrnám

Jak vyrovnat tón pleti a vyzmizíkovat tmavé fleky, které moc parády nenadělají? Přizvěte ke spolupráci bramboru, kurkumu a mléko. Do služby se hlásí i jablečný ocet.

Ve většině případů bývají pigmentové skvrny na pokožce neškodné. I tak se jich ale mnozí snaží zbavit, protože jsou neestetickou ozdobou, která se může vyskytnout prakticky kdekoli na těle. Někteří dermatologové je připisují hormonálním změnám a zálibě v opalování, zatímco jiní dávají vinu genetickým dispozicím, nadměrné tvorbě melaninu či předchozím potížím s akné. Jak tuhle kosmetickou šlamastyku vyřešit? Pronikněte s námi do tajů přírodního zesvětlování kůže. Které prostředky se jeví jako ti správní spojenci?

Brambora s citronem

V bramborách byste nalezli spoustu prospěšných látek, které mají zajímavé vlastnosti. Mezi nimi nechybí ani enzymy s bělicími účinky. Podobně funguje také citron, jenž je jako zesvětlovač používán zcela běžně. Tak proč tyto dvě suroviny nesmíchat dohromady a nezdvojnásobit jejich moc? K přípravě masky je třeba jen jedna větší strouhaná brambora a čtvrt šálku citronové šťávy. Ideální doba působení získané směsi je pak něco kolem 30 minut, poté se smývá vlažnou vodou.

Jablečný ocet 

O zkrášlujících schopnostech jablečného octa kolují hotové legendy. Kromě toho, že prospívá vlasům, usnadňuje hubnutí a léčí akné, se využívá i jako likvidátor tmavých skvrn. Chcete-li ho vyzkoušet na vlastní kůži, vmíchejte půl jeho šálku do stejného množství vody. V tomto roztoku následně namáčejte vatový tampon a přejíždějte jím po zasažených místech.

Kurkuma s mlékem 

Když se člověk podívá na barvu kurkumy, jen stěží by ho napadlo, že tohle koření může něco vybělit. Zdání ale klame. Složení indického šafránu kupodivu zesvětluje, a navíc poskytuje antibakteriální působení. V kombinaci s mlékem, které zase zvláčňuje, odstraňuje odumřelé kožní buňky a hloubkově čistí, jde tedy o mocnou zbraň, která pigmentovým skvrnám zatne tipec.

Zdroj: www.beautytips.com, www.natureathome.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat