Prostreno.cz

Domácí kurkumová maska uleví unavenému obličeji

Chcete omládnout doslova před očima? Nebo konečně zvítězit nad pupínky? Můžete. Přinášíme vám recept na domácí masku, jejíž famózní účinky zpozorujete již po první aplikaci!

Lidí, co jsou se svojí pletí stoprocentně spokojení, je jako šafránu. Kolik je asi těch, které trápí pupínky, nadměrná tvorba kožního mazu, nevzhledné kruhy pod očima, jizvy nebo vrásky? Možná statisíce a možná miliony. A ti všichni by měli vědět, že jejich problém vůbec nemusí být definitivní. Řešení se ovšem neskrývá v drogerii ani lékárně, ale v kuchyni.

Recept na krásu, který funguje

Cestu k bezchybné pokožce může vydláždit i maska z domácích surovin. Tou první je kurkuma, jejíž velkou předností je antioxidační a antibakteriální působení. Díky tomu poskytuje ochranný štít před škodlivými volnými radikály, zatímco likviduje bakterie, které jsou nejčastější příčinou akné. Její složení nepopiratelně zlepšuje i vzhled jizev, podporuje krevní oběh, snižuje zánětlivost i otoky a redukuje projevy stárnutí. Ano, takový je to poklad! A s čím ji promíchat, aby to přineslo ten nejlepší možný efekt?

Sladká první pomoc

Uvedené koření si skvěle rozumí s medem. Ten poskytuje dávku hydratace i celou řadu výživných látek. Rovněž uklidňuje podrážděnou a zarudlou kůži, přičemž zmenšuje rozšířené póry. No neříkejte, že něco takového se vám nehodí! Další ingrediencí je bílý jogurt. Ani jeho schopnosti nelze podceňovat, neboť díky obsažené kyselině mléčné zachovává optimální pH pleti a odstraňuje odumřelé buňky. Teď už zbývá jen poslední přísada a zkrášlující elixír je na světě.

Zaměřeno na olej

Poslední nepostradatelnou složkou je kokosový olej. K čemu je dobrý? Zafunguje jako hojivý balzám, který se dokáže rázně vypořádat s vyrážkami a ekzémy. Zachovává také elasticitu pokožky a podporuje mladistvou vizáž. Jakmile všechny vyjmenované suroviny spojíte, vznikne báječná maska, jejíž ideální doba působení je 15 minut. Aplikuje se vždy na dobře očištěný obličej a poté se smývá vlažnou vodou. Čím častěji ji použijete, tím lepších a rychlejších výsledků se dočkáte.

Zdroj: www.beautytips.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat