Prostreno.cz

Bojovníci z kuchyně proti nepříjemnému zápachu z podpaží

Štiplavý zápach v podpaží snižuje sebevědomí a obtěžuje nejen svého „nositele“, ale i okolí. Víte, co proti němu zabírá?

Pochopitelně, že deodoranty zakoupené v drogeriích proti potu a zápachu bojují, ale jejich používání není trvalým řešením. Navíc jsou plné chemie. Není lepší, tedy aspoň v rámci dlouhodobých výsledků i zachování vlastního zdraví, sáhnout po přírodnějších řešeních? Tyhle zázraky slibují skvělé výsledky!

Jablečný ocet

Bývá považován za nepostradatelného pomocníka nejen v kuchyni. Jablečný ocet má antimikrobiální vlastnosti, neutralizuje prostředí v podpažní oblasti a pomáhá při ničení bakterií způsobujících zápach. Pravidelné používání je prevencí i léčbou. A aplikace je nesmírně snadná! Potřebujete pouze malé množství octa a bavlněnou látku. Tu srolujte do kuličky, ponořte do „jablečňáku“ a nechte nasáknout. Ocet pak aplikujte přímo do podpaží, a to každé ráno a večer – po koupeli.

Levandulový esenciální olej

Nejen jablečný ocet, ale i levandulový olej má antibakteriální schopnosti, jež působí proti bakteriím. A navíc krásně voní. Proto do lahvičky s rozprašovačem nalijte trochu vody a do ní přidejte několik kapek levandulového éterického oleje. (Řešením je směs levandule s nosným olejem, kupříkladu kokosovým, který obsahuje mastné kyseliny se středním řetězcem, jež jsou silnými antimikrobiálními činidly.) Dvakrát denně nastříkejte do podpaží. Levanduli nemáte? Použijte olej z čajovníku (tea tree), další z nejlepších prostředků ničících bakterie.

Jedlá soda

Jedlá soda může pomoci udržet vaše podpaží suché a bez potu. Její antibakteriální vlastnosti jsou, stejně jako v předchozích případech, legendární! Budete potřebovat 1 polévkovou lžíci jedlé sody a 1 stejné množství citronové šťávy (kyselý citron snižuje pH pokožky a vytváří nevhodné podmínky pro všechny „breberky“). Obě ingredience smíchejte, vytvořte pastu a naneste ji do podpaží. Nechte dvě, tři minuty působit a poté smyjte. Aplikujte denně.

Česnek

Ne, není třeba strouhat česnek a dávat si ho na pleť. Ale je fakt, že pomáhá, takže se jedná o vnitřní řešení léčby proti potu. Česnek totiž vyniká antimikrobiálními a antioxidačními vlastnostmi. Stačí, když si každý den dopřejte jeden syrový stroužek. Pokud vám aroma česneku vadí, užívejte doplňky stravy s jeho extraktem.

Epsomská sůl

Další zázrak na seznamu? Epsomská sůl, o níž je známo, že podporuje pocení, které pomáhá tělu uvolňovat toxiny zodpovědné za způsobení škodlivého tělesného pachu. Připravte si 1 šálek epsomské soli a ten vsypte do koupele. V ní odpočívejte zhruba čtvrt hodiny. A jak často? Kdykoli si vzpomenete, kupříkladu obden. Sbohem, zápachu!

Zdroj: www.healthline.com, www.beautytips.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat