Prostreno.cz

Rozbouřené hormony uklidní brokolice

Když se bouří hormony, odnese to nejen zdraví, ale i kvalita pokožky. Jak to vyřešit? Začněte tím, že budete jíst častěji quinou, brokolici nebo mandle!

Hormon testosteron je obvykle spojován s muži, ovšem zdaleka to neznamená, že by snad na jeho výrobu měli monopol. Tato sloučenina se totiž nachází i v ženském těle, což může být výhoda a zároveň i prokletí.

Něco za něco. Tak to funguje

Testosteron zvyšuje libido a dodává energii, zatímco podporuje dominanci, soutěživost a touhu po úspěchu. Zdá se tedy, že pokud ho je v organismu o něco víc, vlastně to vůbec ničemu nevadí. Jenže ono vadí. A dost. Jeho nadbytek bývá častou příčinou problematické pleti, tvorby akné a hyperaktivity mazových žláz. Co když je to i váš případ? Pak se možná ptáte, čím množství testosteronu znormalizovat a souběžně vylepšit i kvalitu pokožky. Pomocnou ruku nabízejí třeba tyto potraviny!

Quinoa? Jídlo, z něhož čiší zdraví

Quinoa neboli merlík čilský pochází z Jižní Ameriky. Přestože se tradičně využívá jako obilovina, do obilné kategorie vlastně nepatří. Ale záleží na tom? Mnohem podstatnější je, že vykazuje protizánětlivé, protivirové, protirakovinné a antidepresivní působení. Konzumace tohoto zázraku rovněž vyrovnává hormonální hladiny, prospívá metabolismu, urychluje spalování kalorií a reguluje škodlivý cholesterol.

Mandle

Mandle mají hodně podobné vlastnosti jako výše zmíněná quinoa. Jejich složení podporuje bezproblémový chod trávení, představuje prevenci rakoviny, usnadňuje hubnutí a usměrňuje rozbouřené hormony. Na krásu mají tyto plody dvojnásob pozitivní účinky, protože obsahují širokou škálu antioxidantů a vitaminu E.

Brokolice 

Pokud potřebujete upravit hormonální úrověň, neměli byste zanevřít ani na brokolici, domnívají se odborníci. Podle nich tato zelenina také stimuluje produkci kolagenu, který zachovává pružnost a elasticitu pleti. Když si prý dáte půl šálku denně, uděláte pro svou vizáž a kondici skutečně hodně. Vezmete si tuhle radu k srdci, respektive do žaludku?

Zdroj: www.eatthis.com, www.mayoclinic.com





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat