Prostreno.cz

Využití piva ke kosmetickým účelům

V jedné známé písni se zpívá, že pivo dělá hezká těla. O tom ať si udělá obrázek každý sám, jisté ale je, že dělá mladistvou pleť bez vrásek i hebké a lesklé vlasy!

Pivo je hned po vodě a čaji nejoblíbenějším nápojem na světě. Pokud se nejedná o každodenní konzumaci ve velkých dávkách, slibuje nejen osvěžení, ale i určité zdravotní benefity. Mezi ně patří třeba pozitivní vliv na kosti, nižší pravděpodobnost ledvinových kamenů nebo zpomalení biochemických procesů, jež vedou k zánětům. Tekutý chléb je ale velice prospěšný i pro pokožku vlasy. Proč je malým kosmetickým zázrakem?

Omlazuje. A je to vidět

Antioxidanty v pivu narušují působení škodlivých volných radikálů, čímž zabraňují předčasnému stárnutí pleti. Vniveč pochopitelně nepřicházejí ani obsažené vitaminy a minerály, které stimulují produkci kolagenu a zachovávají pružnost kůže. Máte si tedy lít vychlazenou desítku přímo na obličej? To samozřejmě můžete, ovšem pokud její menší množství smícháte s vaječným bílkem, vzniklá maska usnadní nejen aplikaci, ale i samotné působení, které by mělo trvat nějakých deset minut.

Předchází akné a odstraňuje odumřelé buňky

Kde jsou ty doby, kdy si na akné stěžovali jen dospívající v náročném období puberty! V dnešní době s ním mají co dočiněni i tisíce dospělých, a to klidně v pokročilém věku. Jsou snad pupínky novou civilizační chorobou? Abyste se jim vyhnuli, otevřete si „pivko“. Jeho pěna i některé složky působí antibakteriálně, což z něj dělá účinnou prevenci. Dá se použít jako v předchozím případě, ale klidně ho místo bílku spojte třeba s medem. Taková směs navíc odstraní odumřelé kožní buňky – a to je další krok k mladistvému vzhledu.

Podporuje kvalitu vlasů

Živiny v chmelovém moku, a že jich není málo, pomáhají opravit poškozené vlasové folikuly. Tím zastavují nadměrné vypadávání a stimulují růst. Vlastně dělají více než to. Nutriční profil piva kadeře také zoceluje a chrání před nepříznivými vnějšími vlivy, zatímco je zanechává lesklé, hebké a pružné. Po klasickém mytí si tímto nápojem masírujte kořínky a poté ho naneste i po celé délce. Po pěti minutách ho stačí jen opláchnout vlažnou vodou a upravit si účes běžným způsobem.

Zdroj: www.beautytips.com, www.howtodoit.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat