Prostreno.cz

Magická léčebná síla voňavých bylinek

Cítíte se vyčerpaní a ubití každodenním stresem? Na to vám pomůže aromaterapie. Vůně jako levandule, anýz, růže a další mají až magické účinky.

Levandule, anýz nebo meduňka nejsou součástí mnoha čajů jen tak náhodou. Mají na tělo léčebné účinky, dokážou potlačit stres nebo bojují proti stavům úzkosti. Následujících pět vůní vám dokáže změnit život.

Levandule

Levandule je léčivá bylina, která má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Levandulový olej dokáže uvolnit tělo a zajišťuje vyrovnanost a vnitřní harmonii. Aroma je proto často součástí parfémů nebo vonných sáčků. A jako „vedlejší účinek“ ji můžete použít i proti molům a roztočům.

Meduňka

Meduňka působí jako léčivka proti napětí a tím i proti křečím. Voní krásně citrusově a pomáhá především opatrným a ustaraným lidem potlačit jejich strachy. A navíc – vůně meduňky vás nechá rychleji a lépe usnout. Meduňkový olej ale používejte na kůži jen v tenké vrstvě, protože může vyvolávat podráždění sliznice.

Anýz

Anýz má mnoho lidí spojeno s anýzovo-fenyklovo-kmínovým čajem. Ve skutečnosti je anýz velmi stará léčivá rostlina, která pomáhá především při trávicích obtížích a bolestech žaludku. Kromě toho stabilizuje anýz tělo a dokáže přispět k potlačení bolesti hlavy. Vůně anýzu není vůbec vtíravá, ale naopak velmi jemná.

Růže

Ženy růže milují! Ne nadarmo je růžový olej jedním z nejdražších éterických olejů, které na světě existují. Vůně růže dokáže potlačit stavy úzkosti a strachu a přispívá k uvolnění celého těla. Růžové aroma se pro jeho uzdravující účinky používá i při depresích.

Pelargonie

Pelargonie je u nás známá a oblíbená hlavně jako balkonová nebo zahradní květina. Ale umí toho mnohem více! Vůně pelargonie pomáhá především při stresu a stavech vyčerpání. Její vůně je líbivá a sladká; mnoho výrobců místo růží používá často vůni pelargonie, protože obě jsou si velmi podobné, ale aroma z pelargonie je výrazně levnější. Proto při nákupu mějte oči otevřené.





Celkem 0 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat