Prostreno.cz

Vyvarujte se mlžení brýlí při nošení roušky

Současná situace ve světě nás nutí mít zahalený nos a ústa prakticky kamkoli, kam se hneme. To je však značně nepříjemné především pro ty, kteří nosí brýle. Ty se kvůli teplému vzduchu, který pod roušku vydechujeme, často mlží. Existují však způsoby, jak tomu alespoň částečně zamezit.

Pořiďte si padnoucí roušku

Rouška by měla na obličej těsně přiléhat nejen proto, aby zamezila mlžení brýlí, ale také proto, aby zabránila šíření bakterií a virů. Pokud jsou pro vás nejkvalitnější roušky příliš drahé nebo jinak nedostupné, snažte se pořídit si ty, které mají v oblasti nosu plíšek, jenž lze vytvarovat podle tvaru vašeho nosu. Čím těsněji bude rouška pod brýlemi přiléhat, tím menší je pravděpodobnost mlžení brýlí. Pokud ani to nestačí, zkuste si nasadit nejdříve roušku a teprve na ni posadit brýle. Tím se utěsní mezera, kterou se pod brýle dostává teplý vzduch.

Zajděte do optiky

V každém obchodě s brýlemi seženete speciální spreje nebo gely, které jsou přímo určeny k ošetření brýlových skel proti mlžení. Gel nebo sprej jednoduše nanesete na skla a následně se setře a rozleští jemným hadříkem. Podobné přípravky stojí kolem stokoruny a stačí až na třicet použití. Pro nejlepší účinek je ale třeba ho používat i několikrát denně.

Domácí první pomoc

Pokud nemůžete sehnat speciální přípravky na mlžení skel, vyzkoušejte domácí produkty, které se osvědčily například při leštění oken nebo zrcadel. Asi nejdostupnější je obyčejné tekuté mýdlo nebo pěna na holení. Jeden nebo druhý přípravek naneste v rovnoměrné vrstvě na obě strany brýlových skel, nechte chvilku působit a poté setřete flanelovým hadříkem.

Čas na změnu

Pokud vás veškeré procesy, jak zamezit mlžení brýlí, obtěžují, co takhle vyzkoušet novou image zcela bez nich? Alespoň na přechodné období, kdy jsme nuceni obličejové masky nosit, můžete vyzkoušet kontaktní čočky. Použití je snadné a pohodlné a nemusíte se stresovat, že nevidíte na cestu. Mnoho optik dává první pár na vyzkoušení zdarma. Pokud vám nebudou vyhovovat, pro další už nemusíte a o nic nepřijdete.





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat