Prostreno.cz

Hřebíček je vhodný nejen do svařeného vína

Hřebíčku není nikdy dost. Skutečně! Vždyť provoní a vyčistí vzduch, zlikviduje plísně a léčí akné. Samostatnou kapitolou jsou pak jeho zdravotní účinky, ze kterých si vybere opravdu každý.

Máte v jedné ze svých kořenek i hřebíček, který přidáváte do svařeného vína, omáček, sladkého pečiva, ke zvěřině i k dušenému masu? Možná netušíte, jak dlouho cestu do vaší kuchyně musel urazit. Toto koření s výraznou chutí i vůní totiž pochází z Indonésie. Evropané k němu poprvé mohli přičichnout až ve 4. století, a od té doby na něj nedají dopustit – stejně jako jiné národy. Užitečnost hřebíčku ale dalece přesahuje hranice kuchyně! Co všechno o tomto ochucovadle možná netušíte?

Osvěžovač vzduchu i nepřítel plísní

Mít čistou a vyvoněnou domácnost, to si přeje každá hospodyňka. A hřebíček pomůže s obojím! Připravte si zhruba 100 ml slunečnicového, olivového, mandlového nebo sezamového oleje a rozehřejte ho na mírném ohni. Jakmile začne „probublávat“, přidejte deset hřebíčků, povařte dvě minuty a odstavte. Po deseti hodinách louhování olej přeceďte, smíchejte s vodou a přelijte do lahvičky s rozprašovačem, čímž získáte famózní deodorant vnitřních prostor. Stačí ho jen rozstříkat do všech zákoutí.

Mimochodem, tento vlastnoručně vyrobený produkt přidá pomyslnou ruku k dílu i při likvidaci plísně, která se nejčastěji objevuje v koupelnách. Pokud takovému problému čelíte i vy, jednoduše ho naneste na konkrétní místo, nechte chvíli působit a poté odstraňte všechny pozůstatky. Výsledek mile překvapí!

Parádní kosmetika

Jmenovaná ingredience se může pochlubit antiseptickými a protizánětlivými vlastnostmi. To je také důvod, proč je ceněným prostředkem na akné, vyrážky a další kosmetické potíže. Rozemelte pár kousků na jemný prášek, přidejte trochu medu a získanou pastu aplikujte na estetické nepřátele, které vám ničí sebevědomí. Po několika minutách si obličej opláchněte vlažnou vodou.

Všestranný lékař mocných schopností

Již několik nezávislých studií prokázalo, že hřebíček upravuje poruchové trávení, tišší bolesti, normalizuje krevní tlak a reguluje hladinu cukru v krvi. Dále neutralizuje volné radikály, zoceluje imunitu a podporuje hubnutí. Zároveň posiluje srdeční sval, uvolňuje křeče a příznivě ovlivňuje nervový systém.

Zdroj: www.onlineherbar.cz, www.lifewithherbs.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat