Prostreno.cz

Při péči o vlasy požádejte o pomoc majonézu

Nevíte, co s volným odpolednem? Jeden nápad by tu byl – proměňte své suché a poškozené vlasy v hebký skvost, který má objemu doslova na rozdávání. Nemusíte ovšem volat kadeřníkovi, stačí o pomoc požádat majonézu nebo epsomskou sůl.

Suché a poškozené vlasy, nedostatek objemu nebo snad lupy? Běžné trable, které rozčilují kdekoho. Proč se ale při pohledu do zrcadla zbytečně deprimovat, když na každou svízel existuje řešení? Osvojte si masky a zábaly z domácích zásob, jež svými účinky směle konkurují drahým kosmetickým produktům! Třeba tyhle jistě stojí za pokus…

Majonézové blues

Že si majonéza dobře rozumí se studenou kuchyní, je jasná věc. Znáte ale i její další využití? Mazat se s ní totiž dají také rozvrzané dveřní panty. Celkem obstojně leští i nerez a stříbrné šperky, odstraňuje žvýkačku zamotanou ve vlasech, sjednocuje barvu nelakovaného dřeva a pomáhá sundat prstýnky z nateklých prstů. I jako hydratační krém majonéza dobře poslouží, což dobře věděly i naše babičky. Co když si ji budete dávat na vlasy? Pak se dočkáte hodně příjemných změn. Obsažený olej a vaječné bílkoviny dodají koruně krásy úžasnou hebkost a zářivý lesk. Aplikujte ji od kořínků po celé délce, ideální doba působení je 30 minut.

Olivy a banán – zázračné duo

Nadměrná suchost a lámavost dělá z kadeří jen stěží upravitelné nadělení, které si žije vlastním životem. Víte o tom své? Vsaďte na rozmělněný banán smíchaný s trochou olivového oleje. Tahle směs se možná tváří obyčejně, nicméně nabízí famózní dávku hydratace a hloubkové výživy, která rozhodně nezůstane bez pozitivní odezvy. Po nanesení vyčkejte zhruba 20 minut (můžete i déle) a následně si umyjte vlasy tak, jak jste zvyklí.

Sůl nad zlato

Epsomská sůl se doporučuje zejména k detoxikaci těla, odbourání stresu, úlevě od migrény nebo pro rychlejší regeneraci napjatých svalů. To ji ale ze seznamu kosmetických vychytávek ani v nejmenším nevylučuje. Promíchejte její menší množství s trochou vašeho oblíbeného kondicionéru a získaný „produkt“ lehce ohřejte v mikrovlnné troubě. Jakmile z vlasů vypláchnete poslední pozůstatky šamponu, potěšte je tímhle slaným pomocníkem. Dočkáte se objemu, o jakém už dlouho sníte!





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat