Prostreno.cz

Šafrán má příznivé účinky na nervový systém

Trpíte špatnými náladami nebo nedostatkem energie? Šafrán by pro vás mohl být to pravé. Svědčí také srdci a trávení, zatímco ulevuje od příznaků PMS!

Šafrán je koření značné hodnoty, neboť cena za jeden kilogram se pohybuje mezi 30 a 40 tisíci eur, což je téměř jeden milion korun. Oblíbený byl už v dobách antického Řecka a Říma, kdy sloužil jako ochucovadlo pokrmů, léčivo i afrodiziakum. Že se na tom vůbec nic nezměnilo? Máte vlastně pravdu. Kořenit s ním lze maso a sýry, hodí se však i do omáček, polévek, nejrůznějších příloh a sladkého jídla. Co se týče jeho afrodiziakálních účinků, ty potvrzuje třeba studie provedená na univerzitě v kanadském Ontariu, takže ani tohle není omyl. A léčebné účinky šafránu? Tak ty snad vydají na celou knihu! Co všechno tato ingredience dokáže?

Přírodní řešení depresí a úzkosti

Již několik nezávislých výzkumů prokázalo, že šafrán má hodně podobné účinky jako předepisovaná farmaceutická antidepresiva. Odborníci se přiklánějí k názoru, že jeho složení zvyšuje produkci dopaminu, což je silný neurotransmiter odpovědný za motivaci, soustředění, schopnost učení i pocity radosti a vzrušení, které prožíváme. Zrovna si říkáte, že to zní sice pěkně, ale tenhle optimistický doping je za hranicí vašeho rozpočtu? Nemusí být. Jako doplněk stravy jsou totiž k dostání tablety s jeho extraktem, které jsou cenově dostupné. A až poznáte další schopnosti téhle medicíny, možná o nich budete uvažovat ještě víc.

Trávení na pohodu

Uvádí se, že uvedená přísada podporuje vylučování žaludečních šťáv a tím zlepšuje i trávicí pochody. V její moci je ovšem také snížení hladiny krevních tuků a cholesterolu, zatímco umí potlačit křeče hladkého svalstva, neboť má spasmolytické vlastnosti. Je tedy dobrá pro zažívání i srdce.

Konec prokletí zvané PMS

Premenstruační syndrom není žádná sláva. Ostatně, která žena by také jeho projevy, do kterých spadá podrážděnost, citlivost, nesoustředěnost i citlivost ňader, vítala s otevřenou náručí! Kde by něžné pohlaví mohlo nalézt pomoc, útěchu i spásu? Představte si, že u šafránu! Právě on se totiž považuje za prostředek, který od PMS značně ulevuje.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat