Prostreno.cz

Magická moc česneku schovaná pod polštářem

Krem. Tak přesně takhle Keltové říkali česneku, který patří mezi nejlevnější a nejúčinnější medicíny ze všech. Přidáváte ho do svých jídel, kterým dodává specifické aroma? V pořádku, ale pár stroužků si dejte stranou a vsuňte je pod svůj polštář, dočkáte se několika báječných účinků!

Česnek (Allium sativum) patří k nejvýznamnějším a neoblíbenějším darům přírodní medicíny. Každý o něm ví, že má silné antibakteriální, protiplísňové a antivirové účinky. Podporuje pocení a odkašlávání, odstraňuje střevní parazity, stimuluje krevní oběh a léčí křečové žíly. Zároveň patří k základním kuchyňským surovinám. Zkrátka a dobře, je to takový všeuměl, kterého byste měli dávat i pod svůj polštář. Co všechno se díky tomuto chytrému tahu změní?

Přírodní repelent

Blecha, moucha či octomilka. Člověk doma nikdy nebydlí sám! Naštěstí díky přirozené repelentní povaze je česnek dokonalým nástrojem k odpuzování nezvaných návštěvníků. Stačí spát se stroužkem tohohle zázraku a vyhnete se různým útokům. Vždyť i takoví křižáci či pokoutníci, tedy běžní domácí pavouci v úzkých, umějí bolestivě kousnout! Už jste někdy nějakého zalehli?

Lék na nespavost

Trpíte záchvaty paniky, nebo máte problémy se spánkem? Když si pod polštář dáte česnek, bude se vám chrupat o dost lépe. Jedná se totiž o starověkou medicínu pečující o správné fungování srdce a mozku. Česnek také zvyšuje produkci chemické látky zvané GABA (kyselina gama-aminomáselná), která, jak již bylo řečeno, reguluje spánkový cyklus a celkově noční regeneraci zkvalitňuje.

Ochrana před bakteriemi a viry

Čerstvý, syrový česnek se již dávno osvědčil jako účinný zabiják bakterií a virů. Za to poděkujme alicinu, látce, která je schopná blokovat dvě skupiny enzymů, jež umožňují přežití infekčních mikrobů v těle hostitele. Vlastně je to tak, že když se česnek rozdrtí, změní se právě na alicin, tedy antibiotikum bojující proti plísňovým a bakteriálním infekcím. S každým stroužkem (lehce rozmáčknutým v dlani), jejž pozvete do své postele, posilujete svůj imunitní systém a zároveň snižujete projevy chřipky a nachlazení, mezi něž patří třeba ucpané dýchací cesty. Odmítnete?

Zdroj: www.howtodoit.com, wwww.goodhousekeeping.com





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat