Prostreno.cz

Zbavte se pocitu plného žaludku

Pocit plného a nafouklého břicha je po Vánocích typický. Ale existují lehké triky, které vám s tím pomohou. A ještě jedna vůně...

Jídlo o Vánocích bylo chutné a bylo ho hodně – a oči jsme měli větší než hlad. A něčeho se zkrátka nejde přejíst. Jenže následkem je přeplněný žaludek a velké nafouklé břicho. Ale pomoci by mohla jedna určitá vůně, která v nás uvolňuje něco, abychom se cítili lehčeji.

Pro pocit lehkosti

Vědci z univerzity v Sussexu zjistili, že vůně citronu v nás dokáže vyvolat pocit lehkosti a štíhlosti. Jak je to možné? Studie ukázaly, že člověk si s citronovou vůní spojuje různé věci. K tomu patří vysoké tóny, špičaté tvary a také hubené siluety, jak vysvětluje profesorka Marianna Obrist. Pokud se cítíte přeplnění, pak byste měli raději sáhnout po horkém citronu nebo alespoň po vodě s citronovou šťávou než po alkoholu. Také citronový vonný olej může pomoci. Vůně s naprosto opačným účinkem je ale vanilka, ta vám k pocitu štíhlosti rozhodně nepomůže.

Jednoduché triky, jak se zbavit pocitu plnosti

Dejte si u jídla načas

Pokud se nechcete po jídle cítit plní, jezte pomalu. Kdo jí rychle, polyká i více vzduchu, což nakonec vede k přeplněnosti.

Pijte dostatek tekutin

Pitím tekutin i během jídla, podpoříte trávení a ulehčíte žaludku zpracování jídla.

Zapomeňte na alkohol

Ať už vám okolí radí cokoli, alkohol vám s plným břichem rozhodně nepomůže. Právě naopak! Po alkoholu se uvolní trávicí svalstvo a jídlo tak leží v žaludku mnohem déle.

Běžte na procházku

I když se vám s tím plným břichem nebude chtít, přinuťte se jít na alespoň krátkou procházku. I malý pohyb dokáže rozhýbat trávení.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat