Prostreno.cz

Banánové slupky mají skvělé kosmetické využití

Dojedli jste banán a slupku s klidným svědomím hodili do odpadkového koše? Dobrovolně se ochuzujete o prostředek, který likviduje bradavice, kuří oka, tmavé kruhy pod očima, vrásky i pigmentové skvrny!

Vůbec první písemnou zmínku o banánech nalezli historici v buddhistických textech, jež spadají do období okolo roku 600 před naším letopočtem. Jejich velkým příznivcem byl podle některých pramenů i makedonský král a vojevůdce Alexandr Veliký, který je zvesela konzumoval do chvíle, kdy na ně narazil v údolích Indie. Dnes tyto plody patří mezi vyhledávané druhy ovoce, a u nichž se cení nejen chuť, ale i účinky na zdraví. Co ale banánové slupky? Místo vyhození je zkuste zařadit mezi kosmetické pomůcky. Třeba tohle dokážou levou zadní!

Exotický likvidátor bradavic

Bradavice je nezhoubný novotvar, za jehož vznikem stojí kožní papilomavirus (ve zkratce HPV). Tahle „ozdoba“ nijak nebolí a nepředstavuje ani život ohrožující hrozbu. Přesto každý, kdo ji má, touží po jediném – rychle se jí zbavit. A právě s tím mohou pomoci slupky z banánů. Obsahují totiž různé druhy antioxidantů i cenné enzymy, jež bradavice ničí. Přiložte si kousek přímo na postižené místo a upevněte ho třeba náplastí, ideální doba působení je přes celou noc. Čím více večerů s tímto obvazem strávíte, tím dříve bude váš problém vyřešen. Mimochodem, stejným způsobem můžete léčit i kuří oka.

Konec pigmentových skvrn 

Dělají se vám pigmentové skvrny, které vás připravují o nervy i sebevědomí? Potírejte je výše zmíněným přírodním materiálem. Jeho bílá vlákna napěchována vitaminy A, B, C a E vyrovnávají tón pleti, přičemž podporují regeneraci buněk. Za vaši krásu ale bojují i jinak…

Vyzrajte na vrásky

Banánové slupky fungují i jako báječný omlazující prostředek. Jejich složky oddalují známky stárnutí, podporují elasticitu kůže, hloubkově vyživují a chrání před nepříznivými vnějšími vlivy. Nelze opomenout ani to, že zároveň snižují obtěžující příznaky psoriázy i lupénky. Zbaví vás také tmavých kruhů pod očima. Jak vidno, skutečně tedy nepatří do koše, ale spíše na obličej!





Celkem 4 komentářů

Denisa
23.01.2021
Jiří ŠAFÁŘ
22.01.2021
Alena Pěstová
22.01.2021
Jaroslava Víchová
22.01.2021
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat