Prostreno.cz

Vitaminové doplňky z lékárny jsou výživou i pro vlasy

Vitaminy C, A nebo B6 nemusíme čerpat jenom z potravin, jejich optimální příjem zajištují i náhradní zdroje v podobě farmaceutických kapslí a šumivých tablet. Jak vám mohou vyladit účes?

Vitaminovými doplňky, které se dnes vnímají jako součást zdravého životního stylu, se to v lékárnách i drogeriích jenom hemží. Kdekdo je ale skálopevně přesvědčený o tom, že třeba takové „céčko“ prospívá jenom imunitě a tím to hasne. Jste téhož názoru? Pak vás asi překvapí, jaké kadeřnické služby nabízí! Stejně jako další nutraceutika, do kterých byste to možná neřekli...

Vitamin A, přítel očí i dokonalého účesu

Proč nás v dětství babičky nutily jíst tolik mrkve? Snadná otázka – bylo to kvůli vitaminu A, který je pro ostrý zrak zkrátka nepostradatelný. Z jeho účinků ovšem těží i hříva, což nám tenkrát neřekly. Tento antioxidant podporuje hydrataci, díky čemuž se kadeře netřepí ani nelámou. Příznivý vliv má i na krevní cirkulaci, zatímco stimuluje regeneraci buněk. Postará se také o silnou ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy.

Vitamin B6, víc než jen psychická podpora

Tabletky s obsahem „šestkového béčka“ se doporučují lidem, jejichž psychika těžko zvládá nápor stresu. Přispívají totiž k normální činnosti nervové soustavy, snižují míru únavy a ještě regulují hormonální aktivitu. Pomocnou ruku podají i při tvorbě červených krvinek a navíc zocelují obranyschopnost. A jaké dobrodiní svedou s korunou krásy? Četné vědecké výzkumy potvrzují, že vitamin B6 představuje výbornou prevenci nadměrného vypadávaní, jež navíc vyživuje vlasovou pokožku a zpomaluje tvorbu šedin.

Vitamin C, nečekaný spojenec

V rizikovém období chřipek je po kapslích s „céčkem“ velká sháňka. Tak samozřejmě, vždyť díky nim jsme proti bacilům odolnější! Jenže ono se vyplatí užívat je celoročně. Věděli jste, že vitamin C eliminuje volné radikály, které mají na svědomí nekontrolovatelné vlasové ztráty? Úzce souvisí i s produkcí kolagenu, čímž kvalitu i vzhled hřívy prokazatelně zlepšuje. Nemalou roli sehrává také v rychlejším růstu. Není ho tedy nikdy dost!





Celkem 0 komentářů

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat