Prostreno.cz

Léčivá bylinka s dlouhým příběhem

V přírodním léčitelství má echinacea dlouhou tradici. Především na podporu imunity, ale pomůže i při nachlazení.

Používaná původními obyvateli Ameriky jako lék proti bolesti, při kousnutí hady nebo na vzteklinu má i dnes echinacea v léčitelství široké využité. Pomáhá při nachlazení a chřipce, posiluje imunitní systém a podporuje dokonce hojení ran.

Kde se vzala echinacea

Její původ najdeme v Severní Americe, kde ji již indiáni používali jako důležitou léčivou rostlinu. Údajně se využívala i při bolesti zubů, jako lék na hadí kousnutí nebo při jiných otravách. Ale i dnes se využívá její léčivý a imunitu posilující účinek.

Jak funguje

Jak už jsme uvedli, je echinacea tradiční léčivý přírodní prostředek. Její sílu můžete využít při onemocnění dýchacích cest, jako jsou nachlazení, rýma a kašel, při zánětech močových cest, při chřipkových onemocněních, na hojení povrchových ran nebo při podráždění kůže.

Kdy a jak ji použít

Na vnitřní užití najdete v současnosti echinaceu v mnoha variantách – jako sirup, kapky, tabletky, kapsle nebo i čaj. Částečně se objevuje i ve většině preparátech na podporu imunitního systému. Na vnější použití je pak na trhu k dostání v mastech, krémech a přísadách do koupele.

Její používání se však nedoporučuje osobám, které trpí nějakým autoimunním onemocněním, stejně tak není vhodná pro těhotné a kojící.





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat