Prostreno.cz

Esenciální oleje pomáhají při kašli

Kašel je dost nepříjemný a obtěžující. Kdo by se ho co nejdřív nechtěl zbavit! Zavítejte do zdravé výživy nebo květinářství a odneste si tyhle esenciální oleje. Uleví vám!

Kašel může mít celou řadu příčin – méně či více závažných. Není snadné s ním fungovat a spát. Podle lékařů průměrně trvá asi 20 dní, výjimkou však nejsou ani 4 týdny, přičemž ty první dva jsou nejhorší. Naštěstí mohou pomoci éterické oleje přidané do difuzéru nebo třeba do koupele. Které patří mezi ty nejlepší?

Eukalyptus

Eukalyptus je jako dělaný na snižování příznaků onemocnění dýchacích cest. Hodí se při bronchitidě i sinusitidě. Posiluje imunitu a podporuje tělo v tom, aby se lépe vypořádalo s bakteriemi.

Skořice

Skořici si mnozí lidé spojují s podzimem a vánočními svátky. Léčitelé však vědí, že skořicový éterický olej zastavuje bakterie a patogeny v dýchacích cestách. Do hrnce nalijte horkou vodu, přidejte do ní pár kapek skořice, přes hlavu přehoďte starý ručník a inhalujte. Úleva od kašle se co nevidět dostaví.

Tymián

Mezi další bojovníky s respiračním onemocněním jednoznačně patří tymián. Ani tenhle přírodní pomocník bakteriím a patogenům nedá žádnou šanci! Klidně ho na noc nakapejte na svůj polštář.

Rozmarýn

Dýchací ústrojí přivítá i rozmarýn. Působí blahodárně při bronchitidě, kataru, kašli či astmatu, čemuž se není co divit. Vyniká antibakteriálními schopnostmi.

Muškát

Muškátový oříšek v esenciální podobě má stimulační efekt na psychiku a podporuje správnou funkci trávicího systému. Má však i pozitivní vliv na dýchací potíže a uvolňuje sekrece. Kdo by to byl čekal od oříšku, který se používá do omáček, vývarů a při pečení mas, že?

Jedle bílá

Jedle bílá redukuje kašel při zahlenění plic, zánětu průdušek nebo astmatu. Má antibakteriální, antiseptické, dezinfekční a povzbuzující účinky. Její vůně pochopitelně navozuje klid při procházce lesem.

Bergamot

Bergamot je voňavé ovoce velikosti pomeranče, barvou podobné citronu. I on má blahodárné účinky na dýchací systém, tak ho neváhejte zařadit na seznam svých domácích lékařů.

Geránium

Extrakt z pelargónie je spojen s léčbou infekcí horních cest dýchacích, včetně bronchitidy. Ulevuje od kašle, krotí nadměrné pocení a pozor, je vhodný pro workoholiky – zklidňuje totiž při stresu a přepracovanosti. Tak který olejíček si vyberete právě vy?





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat