Prostreno.cz

Nachystejte si kaši jako od tří medvídků

Snídani, která bude hotová za tři minuty a k tomu navíc ještě zdravá, si umí představit jen málokdo. Ale s následujícími recepty na kaši jako od tří medvídků to je možné.

Kaše je v britské kuchyni opravdová klasika, která ovšem pochází ze Skotska. Původně ovesná kaše patřila k jídlu chudých a byla podávána téměř ke všem chodům. Dnes je ve Velké Británii oblíbená především ke snídani, v USA slaví svůj comeback a i u nás její obliba stále roste.

Základní recept

Na ovesnou kaši existuje mnoho receptů a variací – ať už s jablkem, skořicí, lesními plody nebo banány. Na originální recept mnoho surovin nepotřebujete. Vystačíte si s ovesnými vločkami, mlékem, vodou nebo rostlinným nápojem a špetkou soli. Základem jsou ovesné vločky nebo mouka, které se uvaří v mléce nebo vodě, čímž vznikne ona typická krémová konzistence. Všechno jde velmi rychle, takže i ráno na snídani ji máte hotovou otočením ruky.

40 g ovesných vloček a 200 ml tekutiny stačí na jednu porci kaše. Skotové do svého původního receptu přidávají sůl, zatímco Britové cukr. 

Kaši si dochuťte podle svého

Dnes si kaši dochucujeme dalšími přísadami už při vaření, zatímco dříve bylo běžné podávat kaši „čistou“ a další přísady dát někde na stranu, aby se každý mohl obsloužit podle své chuti. Sladké chuti docílíme cukrem, medem nebo sirupy. V Anglii se do kaše míchá ještě kousek másla, tak je kaše ještě krémovější a vydatnější.

S kaší můžete uvařit i na malé kousky nakrájené jablko nebo rozinky, takže dostane příjemné ovocné aroma. K hotové se pak skvěle hodí lesní ovoce, banány, jablka, citrusové plody, fíky, hroznové víno, granátové jablko nebo i sušené ovoce. S ořechy nebo semínky dodáte kaši ještě křupavé komponenty.

Ve Skotsku se obvykle kaše vaší s větší špetkou soli, ale i další přísady jako rajčata, smažené houby, avokádo nebo špenát jsou velmi chutnou variací.





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat