Prostreno.cz

Zelené potraviny pro urychlení spalovaní tuků

Dát si brokolici, pár kuliček hroznového vína nebo lžičku spiruliny? I tímto způsobem lze urychlit metabolismus a nakopnout spalování kalorií!

Chcete do léta ještě trochu zhubnout? Nebo vám jde spíš o udržení stávající váhy, se kterou jste konečně spokojení? Buď jak buď, alfou i omegou je neustále zmiňovaný pravidelný pohyb. A samozřejmě jídelníček, v němž by neměly chybět potraviny, které podporují metabolické funkce, prodlužují pocit sytosti a poskytují širokou škálu živin. Co říkáte, nechcete se v tomhle směru vydat po zelené? Tyto zeštíhlující poklady se vyplatí jíst častěji!

Brokolice, přítel redukčních diet

Brokolice náleží ke druhům zeleniny, jež jsou při procesu spalování kalorií skutečně užitečné. Obsažené fotochemikálie detoxikují organismus, urychlují odbourávání tuků a bojují proti zánětlivým stavům, které shazování kil znemožňují. Zároveň zprostředkovává vitaminy A, C, K, B6 a B12. Nepostrádá ani vlákninu, díky které se spokojíte s podstatně menšími porcemi. Její výhodou je, že ji lze připravit na mnoho způsobů, proto není problém dopřávat si ji i několikrát týdně.

Šťavnaté občerstvení hroznové víno

Že sladké kuličky hroznového vína jsou při rýsování křivek tabu? Právě naopak, jak sdělují závěry americké studie zveřejněné v magazínu International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism. Z těch vyplývá, že jejich antioxidant resveratrol v kombinaci kyselinou ellagovou stimuluje metabolismus, zatímco inhibuje růst tukových buněk. Tenhle povolený doping podle vědců také zvyšuje odolnost proti svalové únavě a reguluje výdej energie, čímž zefektivňuje cvičení.

Nutriční zázrak spirulina

Vodní mikrořasa spirulina patří mezi nutričně nejbohatší mikroorganismy vůbec. Sehnat ji lze jako tablety či prášek, který můžete přidávat do vody, smoothies, jogurtů, ovesných vloček – zkrátka kamkoli si vzpomenete. Zahraniční výzkum, o němž informuje časopis The Journal of Science and Medicine in Sport, prokázal, že jedna lžička konzumovaná každý den zvyšuje fyzický výkon, předchází přejídání, pomáhá při budování svalů a harmonizuje trávení. Rovněž má velice příznivý vliv na oxidaci tuků, přičemž posiluje imunitu.

 





Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat