Prostreno.cz

Spirulina je zřejmě novou nadějí pro diabetiky

Každodenním úkolem diabetiků je sledování hladiny cukru v krvi. Jako velký pomocník se v tomto případě jeví řasa spirulina, která zároveň detoxikuje organismus od těžkých kovů, podporuje trávení a bojuje proti rakovině.

Spirulina na seznamu superpotravin, které tělu zprostředkovávají všechny potřebné živiny, zaujímá přední příčky. Proto se o její jedinečnosti vůbec nepochybuje! Ve skutečnosti existuje více než 1800 vědeckých studií, článků a odborných publikací, jež pojednávají o jejích léčivých schopnostech. A že je tato sladkovodní řasa na poli zdravého stravování nováčkem? Vypadá to tak, ale pravda je někde docela jinde.

Staré dědictví

Podle některých expertů existuje spirulina již tři miliardy let. Pro svou nutriční charakteristiku je jedním z nejbohatších mikroorganismů vůbec, což zřejmě kolem 15. století tušili i obyvatelé aztécké říše, kteří ji využívali jako primární zdroj bílkovin. I dnes je tento modrozelený zázrak trendovým doplňkem stravy, který člověku prospívá od hlavy až k patě. Ačkoli se stále nacházejí stále nové a nové účinky, za ty nejzásadnější se zatím považují tyto.

Barevná naděje pro diabetiky

Udržování vyvážené hladiny cukru v krvi je důležitou součástí života diabetiků. Podle názoru lékařů, kteří své poznatky vnesli do kazuistiky zveřejněné v National Library of Medicine, s tím pomáhá právě zmíněná řasa. Její vlastnosti jsou natolik působivé, že se srovnávají s běžně předepisovaným lékem metforminem. Dlouhodobého zlepšení regulace glukózy se prý pacienti s diabetem dočkají již po dvou měsících užívání, a to v množství půl čajové lžičky denně. I před dalšími schopnostmi tohoto mikroorganismu lze smeknout!

Lék, jehož všestrannost nezná hranic

Závěry studie zveřejněné v časopise Journal of Applied Phycology informují o tom, že pravidelná konzumace spiruliny snižuje virovou zátěž nemoci HIV. Z jiných výzkumů zase vyplývá, že inhibuje růst a vývoj rakovinných nádorů, podporuje vyváženost střevního mikrobiomu a posiluje imunitní systém. Rovněž se zjistilo, že odstraňuje z organismu těžké kovy, výrazně omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob a zmírňuje příznaky sezónní alergie. Pořídíte si tento doplněk stravy také? K dispozici bývá v podobě tablet i prášku, stačí si jen vybrat, co je vám sympatičtější a příjemnější.

Zdroje: livelovefruit.com, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov, springer.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat