Prostreno.cz

Stravujte se vědomě a zhubnete rychleji

Vědomé stravování, smoothies a zdravé potraviny se stávají trendem poslední doby. Nejsou jen velkým přínosem pro naše zdraví, ale také vhodným a rozumným způsobem, jak se zbavit přebytečných kilogramů.

Tipy na změnu stravování mohou pomoci změnit váš život ke zdravějšímu, snížit tuk v krvi nebo zhubnout. Mohou přispět k vyvážené stravě dětem, dospělým, těhotným, nebo dokonce sportovcům. Pomáhá vytvoření výživového plánu, který zohledňuje individuální potřeby každého z nás. Změna není vždy jednoduchá a vyžaduje většinou určitý čas.

Zdravá strava obsahuje především hodně ovoce a zeleniny, sacharidy, dostatek tekutin a rozmanité druhy potravin. Ale také pravidelná zubní hygiena a dostatek pohybu jsou pro metabolismus a správné trávení velmi důležité.

Jak zhubnout

Čerstvý salát s rajčaty, okurkou a avokádem – nejenže to jako výborný letní salát zní, ale opravdu je! Dohromady se s takovým salátem totiž dostanete na maximálně 100 kalorií na 100 gramů! Pokud chcete zhubnout, je základem dodávat tělu méně kalorií, než skutečně potřebuje. Abyste správný počet kalorií dodrželi, není nutné počítat kalorie u každého jídla, je ale dobré znát alespoň přibližně hodnoty u základních potravin.

Jezte správné kalorie

Tučné jídlo obsahuje sice hodně kalorií, leží v žaludku dlouho a v prvním okamžiku vás velmi zasytí. Ale právě po tučných jídlech dostanete hlad velmi brzy, protože dodáte tělu „špatné“ kalorie. Stejný počet kalorií získaný z bílkovin a sacharidů vás zasytí na mnohem déle.

Sacharidy pro štěstí

Výhybka v mozku, která přepíná pocity hladu a sytosti, je poháněná sacharidy. Ne nadarmo se jim říká potrava pro nervy.

Rýže a těstoviny jsou základ

Nejlepší jsou takzvaná komplexní sacharidy. Tedy celozrnné těstoviny a rýže, brambory a zelenina. To vás zasytí na dlouho.

Zdraví v ovoci a zelenině

Ovoce a zelenina chrání před rakovinou, onemocněními krevního oběhu a srdce a nadváhou. Abyste podpořili svůj imunitní systém, je strava bohatá na vitaminy to nejdůležitější, protože mnoho vitaminů si tělo samo vyrobit nedokáže.

Zdroj: healthyfood.com, healthonline.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat