Prostreno.cz

Erektilní dysfunkci vyřeší para ořechy

Para ořechy nepředstavují jen způsob, jak si pohodlně doplnit denní doporučovanou dávku selenu. Jsou také prevencí rakoviny, srdečních chorob nebo nízkého libida. Navíc se dokážou vypořádat se záněty!

Brazilské neboli para ořechy poznáte podle větší velikosti, krémově bílých jader a jemné struktury. Své jméno pravděpodobně získaly po brazilském přístavu Para, odkud jsou vyváženy do celého světa. Strom, na kterém rostou, patří k nejvyšším v Amazonii, neboť dorůstá i do výšky 50 metrů. Nejen kvůli horší dostupnosti jsou ale tyto plody takovou vzácností! Už jste je ochutnali? Můžete je jíst jen tak syrové, ovšem hodí se i k pražení nebo pečení. Ať už si na nich smlsnete jakkoli, tyhle benefity vás neminou!

Vzpruha s protizánětlivým účinkem

Úroda dřeviny juvie ztepilé je bohatým zdrojem kyseliny ellagové, která má velice silné protizánětlivé vlastnosti. Dalším obsaženým činidlem bojujícím proti zánětům je selen. Toho je v těchto pokladech dokonce tolik, že denní doporučené množství pokryjí pouhé dva kusy. Selen je důležitý i pro podporu imunitního systému, neboť vykazuje antioxidační aktivitu. Neutralizuje také volné radikály, přičemž příznivě ovlivňuje činnost štítné žlázy i kvalitu vlasů a nehtů. Má i další důležitý úkol…

Podpora mužského libida i léčba erektilní dysfunkce

Podle americké studie zveřejněné v magazínu The Journal of Urology zmíněný prvek zlepšuje kvalitu, objem i pohyblivost spermií, zatímco značně zvyšuje libido. Mužům jsou brazilské ořechy doporučovány i proto, že přispívají k prevenci i léčbě erektilní dysfunkce.

Regulace cholesterolu a zdravější srdce

Americká lékařka a renomovaná autorka knih o zdraví Penny Kris-Etherton na základě svého výzkumu prokázala, že konzumace para plodů snižuje škodlivý cholesterol až o 25 procent, čímž významně omezuje pravděpodobnost srdečních chorob. Zajímavé je, že tato medicína působí již devět hodin po požití. Čistě pro srovnání – předepisované farmaceutické léky na vysoký cholesterol účinkují zhruba po čtyřech dnech. Dlužno dodat, že se tato křupavá laskomina dává do souvislosti i s prevencí rakoviny.

Zdroje: 1mhealthtips.com, wikipedia.org, healthline.com





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat