Prostreno.cz

Po shození pěti kil se začnou dít nevídané věci

Pět kilogramů. To je třeba 10 balení rýže parboiled (po 500 gramech). Když ze svého těla sundáte právě takovéto množství tuku, začnou se dít nevídané věci. A jedna je lepší než druhá!

Hubnutí je ze začátku snadné. Pro tělo je jednodušší, když se nejprve zbavuje vody, proto po týdnu či dvou to na váze vypadá slibně. Dole dvě, tři nebo čtyři kila? I když to tuk skutečně není, aspoň naoko se jedná o jakousi motivaci v redukci váhy pokračovat. Když vytrváte a skutečně se tuku zbavíte, dočkáte se hned několika výhod. Která z nich vás potěší nejvíc?

Konečně se vyspíte

Po zhubnutí v organismu klesne hladina kortizolu. Na to tělo reaguje tím, že není tak ve stresu, tudíž si v noci lépe odpočine, spánek se stává kvalitnější.

Nezařadíte se do nelichotivých tabulek

Cévní mozková příhoda celosvětově postihne více než 17 milionů lidí ročně, a to bez ohledu na věk. V České republice je to za rok zhruba 25 tisíc případů. Jednou z příčin je vysoký krevní tlak, který se po redukci váhy snižuje.

Bohužel, mrtvice víc hrozí lidem s diabetem typu 2. Kdo chce riziko eliminovat, měl by snížit hladinu cukru v krvi. Toho lze docílit právě úbytkem tuku. Vlastně zabijete dvě mouchy jednou ranou, neboť přispějte k lepší funkčnosti srdce. Dožijete se tak vyššího věku. (Ne nadarmo vědci z Oxfordské univerzity varují, že mírná obezita snižuje průměrnou délku života přibližně o tři roky!)

Kolena pocítí úlevu

Nadváha přestavuje teror hlavně pro kolena. Klouby jsou přetěžované a trpí. Každé kilo, které shodíte, je pro ně úlevou. Při minus pěti kilogramech už můžete zaznamenat zlepšení své pohyblivosti a zkrocení bolesti právě v této oblasti.

Upravíte svoje trávení

Cukr a tuk tělu škodí. Na jejich příjem organismus reaguje zácpou, nadýmáním nebo průjmem. Vyměňte koblihy za potraviny plné vlákniny, zbavte se špíčků okolo pasu a dočkáte se funkčnějšího trávení.

Budete akčnější

„Ne, teď se mi nechce, padám únavou na ústa.“ Už zase nejedete na výlet, opět dáváte přednost gauči a nápadně často se vám chce spát. Není doba na to ztrácet čas. Přemluvte se a obujte tenisky. Ti, kdo zamávají na rozloučenou pěti kilogramům tuku, si pochvalují náhlý příval energie a vitalitu. Tuk v těle totiž ovlivňuje i hormonální aktivitu, stará se tedy o to, jestli jste svěží, nebo naopak unavení.

V posteli se odvážete

Prvních pět kilo tuku dělá kouzla i s psychikou. Najednou se ve svém těle cítíte o dost lépe, což se odráží na sebevědomí a sebeúctě. Při milování nezhasínáte, nepřehazujete přes sebe peřinu a sex si užíváte více než kdy jindy. Tuk také „krade“ místo hormonům, konkrétně testosteronu, při jehož nízkém množství na milování přestává být nálada. Výhody hubnutí jsou tedy jasné.

Zdroje: www.fnusa.cz, www.ox.ac.uk, www.wikipedie.cz





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat