Prostreno.cz

Kokosový olej hubnutí skutečně podporuje     

Vyhýbat se při dietě tukům? To je asi špatná strategie. Vždyť kokosový olej jich má spoustu, přesto štíhlým křivkám přeje! Jak je to možné?

O tom, co hubnutí usnadňuje, nebo mu naopak odporuje, se vedou stále čilé diskuze. Častým předmětem takových debat byl i kokosový olej, v jehož schopnostech se odborníci dlouho nemohli shodnout. Ovšem vyvěsme vlajky, už je prý konečně jasno!

Dietní fígl nabitý tuky? Neslýchané!

Zmíněná exotická surovina se získává ze sušených a mletých jader kokosových ořechů. I když se nazývá olejem, její struktura a konzistence připomíná spíše rostlinný tuk. A tuků je v kosovém oleji skutečně požehnaně. Jedna polévková lžíce jich totiž zprostředkuje zhruba 11 gramů. Vážně tohle dieta snese? Zní to sice divně, ale údajně ano.

Není tuk jako tuk

Tuky obecně lze charakterizovat jako nasycené a nenasycené. První ze jmenovaných se pak dají ještě rozdělit na mastné kyseliny s krátkým, středním a dlouhým řetězcem, přičemž každá z nich má na organismus jiné účinky. Uvedené ochucovadlo je zvláštní v tom, že obsahuje hlavně kyselinu laurovou, která se v některých ohledech „chová“ jako kyselina s krátkým řetězcem, v jiných zase jako mastná kyselina s řetězcem středním. Podstatné je ale to, že podle odborníků nezvyšuje hladinu cholesterolu, je dobře stravitelná a neukládá se v tukových tkáních těla. Takže to asi vypadá, že konzumace kokosového oleje, pochopitelně v rozumné míře, žádná váhová rizika nepředstavuje. Co jeho další výhody?

Ultra rychlý metabolismus se hodí

Třeba Joseph Michael Mercola, což je americký zastánce alternativní medicíny a osteopatický léčitel, tvrdí, že olej z kokosů zvyšuje rychlost metabolismu. Podle něj také dodává energii, kterou může člověk efektivně využít při fyzických aktivitách. Tento expert, který se mimo jiné zabývá i prodejem doplňků stravy, rovněž poukazuje na fakt, že cizokrajná ingredience zlepšuje trávení, podporuje zdraví štítné žlázy, napomáhá při detoxikaci a předchází přejídání. I toto jsou faktory, které jsou při hubnutí vítané! Pořád ale platí, že s množstvím kokosového oleje by se to nemělo přehánět. Samospásný určitě není, ale bez sportu se redukce váhy tak jako tak neobejdete…

Zdroje: lazy-girl.tips, mayoclinic.org, nih.gov, nasc.cc





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat