Prostreno.cz

Plíce lze od smogu i kouření pročistit domácím sirupem

Zatímco o tělesné křivky se stará kdekdo, na takové plíce se běžně zapomíná. Jenže to je chyba. Jsou-li vystavené škodlivým látkám, snižuje se jejich kapacita a narůstá riziko četných komplikací. Právě proto na scénu přichází sirup z kurkumy a česneku, který dýchací cesty zbaví nečistot!

Plíce jsou párovým orgánem, jehož hlavním úkolem je přenos kyslíku ze vzduchu do krve a vylučování oxidu uhličitého. Skládají se z milionů plicních sklípků a jejich barva svědčí o prostředí, ve kterém pracují. A tím se dostáváme k tomu, že by si nějakou péči opravdu zasloužily.

Cigareta, nebo ulice? Vlastně je to jedno

Ať už jste aktivní, či pasivní kuřák, nebo obyvatel městské džungle, měli byste se o své plíce starat, myslí si odborníci. Dýchací systém vystavený škodlivým látkám mívá sklony k zánětům a navíc se snižuje i jeho kapacita. To vede k rozvoji astmatu, alergií, bronchitidy i celkovému oslabení imunity. O velkém riziku rakoviny ani nemluvě! Jenže jak plíce pročistit a trochu jim ulevit? Na to znají recept lidoví léčitelé. Podle nic domácí sirup vytvořený z dostupných ingrediencí svede divy již po pár dnech. Co k jeho výrobě budete potřebovat a jakého postupu se držet?

Medikament za pár minut

Na seznam nutných přísad patří dvě čajové lžičky kurkumy, menší nastrouhaný kořen zázvoru, necelý litr vody, 300 gramů oloupaného a nakrájeného česneku a zhruba 150 gramů cukru. Nejprve uvařte vodu smíchanou s cukrem. Jakmile začne vřít, přidejte česnek a další zmíněná koření. Poté ještě krátce povařte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Směs se uchovává v lednici, přičemž se užívají dvě polévkové lžíce ráno na lačný žaludek, stejné množství i večer před spaním. Tento mocný medikament kromě toho, že čistí plíce, nabízí i jiné zajímavé účinky…

Prospěch pro srdce, mozek i nervy

Jmenovaný prostředek svědčí také srdci, neboť upravuje hladinu cholesterolu i krevního tlaku. Dále zachovává pružné cévy, zatímco přináší úlevu při emočním napětí a depresi. Zároveň neutralizuje volné radikály, zlepšuje trávení a významně podporuje kognitivní funkce. Aby toho nebylo málo, obsažené antioxidanty potlačují vývoj rakovinných buněk a stimulují regenerační procesy. Je tohle léčivo, na kterém si rádi pochutnáte? Vaše tělo vám za něj poděkuje!

Zdroje: healthybuilderz.com, wikipedia.org





Celkem 56 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat