Prostreno.cz

Okurková semínka jsou poklad. Detoxikují tělo a omlazují pleť

Pokud vám semínka okurky nechutnají v její šťavnaté dužině, zkuste si je usušit nebo opražit na pánvi. Vyčistíte tělo od toxinů, zpomalíte tvorbu vrásek a ještě zabojujete proti infekci močových cest!

Někteří lidé snědí okurku do posledního kousku, zatímco jiní z ní poctivě vybírají semínka, protože jim v ústech trochu „překáží“. Jste ten druhý případ? Možná byste měli vědět, o co vlastně přicházíte. Jaké mají výhody a co všechno z nich lze vytěžit?

Multivitamin, který byste nečekali

Na zajímavé složení okurkových semínek se zrovna nedávno zaměřila jistá zahraniční studie, jejíž poznatky veřejnosti přednesl magazín Pakistan Journal of Nutrition. Co přesně se jejím prostřednictvím zjistilo? Třeba to, že tyto malé poklady mají hodně vysoký podíl vápníku, manganu, železa a zinku. Napěchovány jsou ale také vitaminy B, C, E a K. A je nad slunce jasné, že takový koktejl prospěšných složek nemůže mít na tělo jiný vliv, než příznivý. Ptáte se konkrétní benefity?

Spása při problémech s močovým měchýřem

Infekce močových cest je zánětlivé onemocnění, jehož nejčastější příčinou je přemnožení škodlivých bakterií. Hodně mu nahrává nedůsledný pitný režim, neboť s dostatečným příjmem tekutin by organismus infekci i nevítané hosty eliminoval. Poznat, zda touhle patálií trpíte, se pak dá snadno. Chodíte totiž neustále na toaletu a samotné močení je krajně nepříjemné, protože ho doprovází pálení, pocit řezání a bolest. Možná to zní podivně, ale úlevu představují zmíněná semena salátové zeleniny. Někteří odborníci tvrdí, že s bakteriemi zatočí po dvou týdnech pravidelné konzumace.

Detox, co nepřijde vniveč

I když se uvedená potravina tváří úplně obyčejně, vykazuje kromě protizánětlivých i silné detoxikační vlastnosti. Přesně proto je ideálním prostředkem k odstranění nahromaděných toxinů a dalších odpadních látek, které oslabují imunitu, zhoršují funkce orgánů a připravují vás o energii.

Omlazení, které si necháte líbit

Semínka okurky, z nichž se mimochodem vyrábí i olej, díky obsahu antioxidantů zpomalují stárnutí a omlazují pleť. Zároveň bojují proti akné, poskytují ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy a uklidňují podráždění. A to je skvělý bod k dobru, nemyslíte?

Zdroje: herzindagi.com, food.ndtv.com, onlymyhealth.com





Celkem 0 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat