Prostreno.cz

Káva s kokosovým olejem zrychluje metabolismus

Pijete kávu s mlékem? Co kdybyste kofeinovou vzpruhu pro změnu zkusili ochutit kokosovým olejem? Můžete si tím vylepšit tělesné křivky, mozkové funkce, imunitu i trávení!

Kokosovníky ořechoplodé, z nichž se získává kokosový olej, rostou v tropickém pásu kolem celého světa. Jejich původ je pro historiky pořád velkou neznámou, protože není zcela jasné, odkud a kam se poprvé dostaly, ani díky komu. Jediné, co se bezpečně ví, je to, že k nám na starý kontinent doputovaly někdy v období středověku. Vraťme se ale zpět k oleji, který je vyhledávanou kuchyňskou přísadou moderní gastronomie. Co se stane, pokud si ho nedáte do jídla, ale do kávy?

Ve dvou se to lépe táhne

Jde-li o zdravotní i jiné účinky, má černé zlato s exotickým „mazadlem“ srovnatelné účinky. Tedy alespoň podle některých odborníků, kteří poukazují na to, že spojením těchto potravin se benefity pochopitelně násobí. Co to znamená pro vás i vaše štíhlé křivky?

Povzbuzení metabolismu

Že tekutý kofeinový stimulant významně usnadňuje hubnutí, to je všeobecně známá věc. Takový „dar“ má podle četných studií i kokosový olej, jehož konzumace, samozřejmě tedy v umírněném množství, vede k rychlejší látkové přeměně, regulaci krevního cukru, nižšímu indexu tělesné hmotnosti a menšímu obvodu pasu. Kombinace obou zeštíhlujících zbraní tedy se shazováním nadbytečných kil pomáhá dvojnásobnou silou. Jaké další výhody může nabídnout „kokosová káva“?

Trávení bez zádrhelů

Olej z kokosových ořechů funguje jako přírodní projímadlo, které „pohlídá“ peristaltiku střev a tím i pravidelné vyprazdňování. To jste věděli? I v tomto případě se experti shodují v tom, že když si ho člověk vmíchá do kávy plné antioxidantů, má postaráno o harmonické trávení i vylepšenou absorpci přijímaných živin. Tato směs podle nich značně podporuje také kognitivní funkce, posiluje imunitní systém, dodává energii a detoxikuje organismus. Nezbývá, než ochutnat…

Zdroje: 1mhealthtips.com, nih.gov, wikipedia.org





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat