Prostreno.cz

Nadměrné padání vlasů zastaví konzumace těch správných potravin

Registrujete při každém česání podezřele velké ztráty vlasů? Nestačíte zbytky svého původně objemného účesu sbírat z podlahy? Nejvyšší čas nasadit léčbu v podobě vajec, tuňáka, fazolí a hovězího masa!

Pokud trpíte nadměrným vypadáváním vlasů, první věcí, na které byste měli zapracovat, je výživa. Tedy alespoň podle odborníků. Ti často zmiňují, že hříva ke svému zdraví a kráse vyžaduje širokou škálu živin, a to včetně bílkovin, esenciálních mastných kyselin, železa a zinku. Velký důraz se klade také na vitaminy, konkrétně pak A, C, E, B5, B6 a B12. Tak jistě, můžete užívat doplňky stravy s obsahem jmenovaných živin, ale proč si látky, jež zabraňují nadměrným ztrátám, neopatřit přímo z potravin? Třeba tyhle jsou něco jako svatý kosmetický grál!

Vejce nejen na snídani

Primární složkou koruny krásy jsou proteiny, po kterých vaše kštice doslova prahne. Odkud je čerpáte vy? Jako zprostředkovatelé bílkovin se přímo nabízejí vajíčka, jež poskytují i dávku potřebného biotinu, proto si bílky i žloutky dopřávejte pravidelně. Kadeřník vás při příští návštěvě jistě pochválí!

Řekněte ano tučným rybám

Řešení problému s nechtěným úbytkem hřívy představují dle vědců i tučné ryby. Ať už na váš talíř připlave tuňák, losos či makrela, obsažené omega-3 mastné kyseliny korunu krásy celkově zocelí, vyživí, podpoří růst a ochrání před poškozením i plešatěním. Bodem navíc je pak to, že tyto prospěšné tuky příznivě ovlivňují i funkce mozku, kvalitu pokožky a pružnost cév.

Fazolím se vyplatí dát šanci

Fazole nepatří zrovna mezi nejoblíbenější luštěniny, což výživovým poradcům ani lékařům nejde na rozum. Všichni se shodují v tom, že tyto nízkokalorické drobné plody v sobě ukrývají veškeré živiny potřebné pro krásu i dobrou kondici. Mezi nimi nechybí ani železo, jež je prevencí nejen anémie, ale i nadměrného vypadávání.

Co dalšího připsat na nákupní seznam?

Kromě zmiňovaných potravin se obecně doporučují také slunečnicová semínka a ovesné vločky. Účes vám vyladí i hovězí maso, špenát, ořechy, batáty a mrkev. Kadeře vám poděkují i za červenou řepu, jahody, řecký jogurt a skořici.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9650738/ - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat