Prostreno.cz

Potěšte své tělo blahodárným kefírem

O kefíru se mluví hlavně jako o léku na problematické trávení. Dokáže toho ale mnohem víc! Vždyť posiluje kosti, reguluje škodlivý cholesterol, posiluje imunitu a ulevuje při alergii!

Kefír je kvašený nápoj, který prý vznikl na Kavkaze. Původně byl „vyráběn“ v kožených vacích, které si lidé věšeli ke vchodovým dveřím. Proč právě sem? Odpověď je jednoduchá – každý návštěvník, který přicházel a odcházel, na tyto vaky zaklepal, čímž se promíchalo mléko s kefírovým zrnem (kombinace bakterií a kvasinek). Dnes už samozřejmě nemusíme na nic „ťukat“. Stačí přijít od obchodu a tam si ze širokého kefírového sortimentu jednoduše vybrat. Jak často to ale děláte? Tohle občerstvení může vaše zdraví opravdu hodně vylepšit. Nebo jste o těchto benefitech ještě neslyšeli?

Popíjení = regulace cholesterolu 

Asi každému je jasné, že pojem zvýšený cholesterol o žádné příznivé situaci rozhodně nevypovídá. Pokud ho je v těle více, ukládá se do cévních stěn, které jeho vlivem přestávají být pružné a propustné. Tím podstatně narůstá riziko srdečních chorob i dalších komplikací, jež mohou skončit tím nejhorším možným scénářem. Řešení? To představuje vhodná strava a zdravý životní styl. A teď si představte, že kefír zapadá do obojího. Tedy alespoň dle závěrů americké studie z roku 2017, které sdělují, že dokáže zregulovat cholesterol již po čtyřech týdnech konzumace, za což mohou obsažená probiotika.

Mějte svou váhu pod kontrolou

Tento nápoj má i jiné úžasné vlastnosti. Z úst mnoha odborníků se také ozývá, že upravuje hladinu cukru v krvi a velkou měrou přispívá ke snížení hmotnosti. Tím, že zachovává optimální bakteriální rovnováhu ve střevech, harmonizuje trávení, čímž nepřímo povzbuzuje i obranyschopnost. Připisují se mu také zásluhy v podobě zlepšení nálady a stabilizace rozbouřených emocí.

Infekce? Jděte jinam!

Poznatky četných výzkumů se shodují i v tom, že je kefír spolehlivým lékem na všemožné infekce. Nezřídka se zmiňuje i jeho protirakovinné a antibakteriální působení. Souběžně posiluje kosti, urychluje hojení ran, normalizuje tlak a pozor – tlumí symptomy alergie a astmatu. Najděte si v obchodě ten svůj, tělo vám za něj poděkuje!

Zdroje: medicalnewstoday.com, bbcgoodfood.com, wikipedia.org





Tip na oběd

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat