Prostreno.cz

Matcha čaj urychlí výsledky vaší diety

Zlepšováků, které šance na úspěšnou dietu zvyšují, není nikdy dost. Jedním z nich je čaj matcha. Kromě toho, že nakopne spalování kalorií, snižuje i riziko rakoviny. A ještě vám to po jeho konzumaci bude lépe myslet!

Historie čaje matcha je stará několik tisíciletí. Tradice jeho přípravy se pak spojuje s mnichy a buddhismem, ovšem samozřejmě to neznamená, že si něm nemohou pochutnat vyznavači kteréhokoli  náboženství. Ačkoli se tento nápoj získává ze stejné rostliny jako „klasický“ zelený čaj, panuje mezi nimi mnoho odlišností. Lístky matchy se totiž udržují ve stínu, který v nich zvyšuje množství cenného chlorofylu. I jejich mletí na jemný prášek probíhá výhradně ve tmě, aby se uchránily všechny blahodárné živiny a umocnilo se jejich léčebné působení. Co vám tohle občerstvení může přinést?

Podpora hubnutí

Vědeckých studií, které zeštíhlující schopnosti čaje matcha potvrzují, existuje nespočet. Pokud se tedy aktuálně nacházíte v redukčním dietním období, určitě ho do pitného režimu zahrňte. Jeho největší předností je značný podíl katechinů, což je specifická řada antioxidantů. Ta stimuluje metabolickou činnost, urychluje spalování kalorií a zabraňuje ukládání tukových buněk. Nejsou to ale jediné výhody, které odborníci v souvislosti s těmito látkami zmiňují.

Prevence závažných onemocnění

Kromě toho, že vám zmíněný „čajíček“ pomůže s úbytkem nadbytečných kil i zmenšením obvodu pasu, se vás také pokusí ochránit před mnoha nepříznivými zdravotními stavy. Jsou to právě katechiny, které se často skloňují s prevencí rakoviny, diabetu i kardiovaskulárních chorob. Pití téhle zelené vzpruhy prokazatelně přispívá k likvidaci rakovinných buněk, regulaci cholesterolu, normalizaci tlaku i úpravě hladin cukru v krvi.

Mozek, co doslova vrní blahem

Ve zhoršení kognitivních funkcí má prsty hlavně stárnutí, nicméně paměť, myšlení i koncentraci dokáže ohrozit i „obyčejná“ únava, spánková deprivace nebo užívání některých léků. I v takové situaci ale na scénu přichází matcha čaj, a to jako opěvovaný vítěz! Je prokázáno, že předchází poškození buněk, příznivě ovlivňuje mozkovou činnost a ještě omezuje pravděpodobnost budoucích duševních poruch.

Zdroje: besthealthmag.ca, time.com





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat