Prostreno.cz

Příprava pleťové masky z másla pro vláčnou pokožku

Kdo by v lednici neměl máslo! Proč ho ale jenom jíst, když s ním jde i zkrásnět? Dejte pleti ochutnat, bude vláčná, sametově hebká a chráněná proti nepříznivým podzimním vlivům!

Chladnější klima, při kterém se neustále střídá vyšší vlhkost s nízkou, je pro podzim typické. Kromě nízkých teplot ale pokožku vysušuje také vítr, před kterým se nelze skrýt. Také máte pocit, že je vaše pleť nepříjemně napnutá, matná a unavená? Nebo že otravně svědí a ke všemu se nehezky odlupuje? To chce máslo. Nebudete si ho ale mazat na chleba, ale na obličej!

Zázraky se dějí nejen v kuchyni

Jestli máslo škodí zdraví? Rozhodnutí necháme na odbornících, kteří se po letech sporů o jeho (ne)prospěšnosti snad konečně doberou k nějakému výsledku. Dnes je hlavním tématem jeho vnější použití, které na poli kosmetických přínosů získává jeden plusový bod za druhým. Obsažené mastné kyseliny v kombinaci s vitaminy A a E pokožku hloubkově hydratují, což je teď potřeba víc než kdy jindy. Složení této suroviny, která nechybí v žádné lednici, ale přispívá i ke zpomalení stárnutí a likvidaci pigmentových skvrn. Podzim je tedy ve znamení ultra lehkých máslových masek, jež poskytnou omlazující a zvláčňující vzpruhu! A jak si je připravit?

Pozvěte ke spolupráci banán

Máte po ruce jeden větší banán? Výborně, to se náramně hodí. S pomocí vidličky ho rozmělněte, aby vznikla hutnější kaše, ke které přidáte vrchovatou polévkovou lžíci mírně zahřátého másla. Směs si naneste na obličej a nechte působit přibližně deset minut. Co se za tuto dobu samo nevsákne a nevstřebá, to následně smyjte vodou. Nebo setřete vlhčeným ubrouskem.

Okurka uklidní podráždění

Bývá vaše pokožka zarudlá, což vás dohání k šílenství? I s tím se můžete „svěřit“ zmíněné potravině. Stačí ji promíchat s okurkovou šťávou, která citlivou a podrážděnou kůži prokazatelně uklidňuje. A dělá to skutečně zodpovědně. Podobný efekt slibuje také med. Pokud tedy nemáte okurku, klidně ji nahraďte včelím sladidlem, vyjde to nastejno. Doba působení je totožná jako v předchozím případě.

Zdroj: ndtv.com, https://food.ndtv.com/beauty/3-simple-ways-to-prepare-butter-face-mask-1832859





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat