Prostreno.cz

Pomalu rostoucím vlasům domluví určité potraviny

Chcete dlouhé vlasy a nejlépe hodně brzy? Jezte častěji mandle, avokádo a slunečnicová semínka. To byste možná nevěřili, jaký to může mít efekt!

Že trpělivost přináší růže? Ano a spolu s nimi i dlouhé vlasy. Jenže co když nejste „čekací typ“ a rádi byste to celé trochu urychlili? Pak vám svou pomocnou ruku nabízejí potraviny, které i ten nejpomalejší růst pořádně nakopnou. Zařadíte je do jídelníčku ještě dnes? Přece nač zbytečně otálet. Na nákupní seznam si připište i tohle!

Přítel zvaný avokádo

I když je avokádo nesmírně zdravé, hodně lidí se mu z obav o zachování štíhlých křivek vyhýbá. Patříte mezi ně i vy? Měli byste vědět, že zhruba dvě třetiny „avokádových tuků“ tvoří mononenasycené mastné kyseliny, které pomáhají zvyšovat hladinu „hodného“ cholesterolu, proto nejsou tak škodlivé, jak si asi myslíte. V kombinaci s vitaminem D udržují pokožku hlavy vyživenou a nepoškozenou, což je pro svižný růst naprosto zásadní. Mimochodem, některé studie naznačují, že pravidelná konzumace tohoto cizokrajného plodu zabraňuje i nadměrnému vypadávání.

Mandlí není nikdy dost

Asi největší předností chutných mandlí je vysoký podíl vitaminu B7 neboli biotinu. A jestli něco uspíší čekání na ten vytoužený dlouhý culík, tak právě on! Dejte si tedy každý den menší hrstku mandlí, události naberou rychlý spád! Čekají vás však i jiné kosmetické zázraky, neboť biotin také zpomaluje tvorbu vrásek a zpevňuje nehty.

Slunečnicová semínka 

Výživoví poradci si slunečnicová semínka nemohou vynachválit. Podobně na jejich nutriční profil pohlížejí i odborníci, kteří je nazývají svatým grálem zdravého stravování. Pro vás je podstatné hlavně to, že jsou štědrými zprostředkovateli široké škály antioxidantů, a to včetně mocného vitaminu E. Ten má v popisu práce ochranu před volnými radikály, přičemž prodlužuje životnost buněk. Hodně příznivý vliv má i na růst koruny krásy a její celkovou kvalitu. Jeho přičiněním je hříva lesklá, sametově hebká a poddajná.

Zdroj: healthdigezt.com, healthline.com





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat