Prostreno.cz

Bylinky vhodné pro napařování obličeje

Toužíte po dokonale čisté pleti bez pupínků? Dvakrát týdně ji napařujte a zbavujte nečistot. Díky použitým bylinkám se účinek ozdravné kúry znásobí, navíc tyhle wellness dýchánky prospějí i vaší duši!

Používání čerstvých nebo sušených bylin patří ke skvělým způsobům, jak si dopřát relaxační lázeňskou léčbu – navíc za zlomek nákladů, které si účtuje kosmetický salon. Do velké čiré mísy nalijte horkou vodu, přidejte pár lžic bylinek a nechte pár minut louhovat. Stáhněte si vlasy, obličej nakloňte nad mísu – do vzdálenosti, která je vám příjemná. Dávejte pozor na teplotu vody, popřípadě počkejte, až ta vařící trochu vychladne. Pára by měla být příjemně teplá, ne škodlivě dráždivá.

Hlavu zakryjte ručníkem, jenž by měl páru zachycovat. Relaxujte, vdechujte a užívejte si aromaterapii bylin po dobu 5–10 minut. (U citlivé pleti i méně.) Po uplynutí doby tvář osušte a v případě potřeby naneste hydratační krém. A jaké bylinky se pro tento účel hodí?

Levandule lékařská

Levandule je jednou z nejužitečnějších bylin, které působí na všechny typy pleti. Považuje se za velmi uklidňující, terapeutickou rostlinku s nezaměnitelnou vůní. Levandule má antimikrobiální a antioxidační vlastnosti, pleť osvěžuje a neutralizuje, pomáhá odstraňovat bakterie a přebytečný maz a zároveň regeneruje kožní buňky.

Měsíček lékařský

Měsíček lékařský je neuvěřitelná bylinka, jež po staletí používá mnoho kultur a tradic, včetně ájurvédy a tradiční čínské medicíny. Měsíček je vhodný k hojení pokožky a krocení zánětů, hodí se pro suchý nebo normální typ pokožky. Zvyšuje průtok krve a kyslíku do pleti a tím jí umožňuje fungovat v nejzdravějším stavu.

Okvětní lístky růží

Růže nádherně voní, to především. Tahle královna mezi květinami pleť regeneruje, omlazuje, vyživuje, urychluje hojení drobných jizviček, mírní vzhled jizev a viditelnost pigmentových skvrn. Léčí nejrůznější kožní infekce a je vhodná pro všechny typy pleti.

Máta peprná

Jakýkoli druh máty osvěžuje a má chladivý účinek na pokožku. Bylinka se hodí pro smíšenou až mastnou pleť, protože neutralizuje sekreci mazu. Navíc je ideální pro uklidnění velmi citlivé pleti.

Rozmarýn lékařský

Rozmarýn je další skvělou volbou pro normální nebo mastnou pleť. Díky svým čisticím účinkům zbaví nečistot i tu velmi problematickou. Pokožku vyhlazuje, stimuluje mikrocirkulaci a podporuje hojení zánětů a jizev po akné. Povzbuzuje duševní jasnost.

Zdroje: hearthandvine.com, herbaldynamicsbeauty.com, healthshots.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat