Prostreno.cz

Citronová kůra vás může zbavit bolesti kloubů

Když bolí klouby, není to vůbec nic příjemného. Standardně se tuhle patálii snažíte utlumit farmaceutickými medikamenty z lékárny? Zkuste na ni vyzrát citronem, z něhož se dá udělat báječný obklad nebo masážní přípravek!

Citron je již odpradávna využíván k léčbě mnoha onemocnění. Na tento kyselý plod nedají dopustit ani ti největší příznivci ájurvédské medicíny, kteří tvrdí, že dokáže rázně vyřešit i bolest a protivnou ztuhlost kloubů. Přesně s tím se teď potýkáte? Pak to bude chtít hodně jeho voňavé kůry!

Aromatický parťák do nepohody

Právě kůra obsahuje vysoký podíl antiseptických látek, a navíc vykazuje silné protizánětlivé vlastnosti. Uznejte sami – je hřích ji považovat za neužitečný odpad, který patří do koše. Jak tento neobvyklý medikament aplikovat v praxi? Máte hned tři možnosti. A záleží jen na vás, kterou z nich si vyberete…

Obklad, co vás zachrání

Ajurvédská medicína praví, že svrchní kabátek z chemicky neošetřeného plodu lze použít jako klasický obklad. Někteří z její bílé části dokonce vytahují jednotlivá vlákna, z nichž pak vytvářejí obvazy, ale co si budeme povídat, tahle příprava je náročnější – a to nejen časově. Pro vaše potřeby bude bohatě stačit, když světlou část přiložíte na postižené místo, zajistíte ji gázou a necháte působit několik hodin. Úleva se dostaví, o tom vůbec nepochybujte! Jaké další alternativy jsou k dispozici?

Olejové mazání se také nemine účinkem

Jakmile dva organické citrony, ideálně v bio kvalitě, opatrně oloupete, kůru vložte do uzavíratelné sklenice a zalijte ji olivovým olejem. Takový „základ“ následně postavte na temné místo, kde bude pobývat 14 dní. Víčko rozhodně neodklápějte, pouze s nádobou čas od času zatřepejte, aby se uvolnily všechny citronové prospěšné složky. Po uplynutí stanovené doby do oleje namočte tkaninu, kterou si na bolavé klouby můžete pokládat. Čím déle ji tam necháte, tím pochopitelně lépe. Ovšem získaným pomazáním si bolístku lze i masírovat, efekt bude stejný.

Zdroj: strydomwebdevelopment.co.za, tribune.com.pk





Tip na oběd

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat