Prostreno.cz

Omládnout se dá díky obyčejné rýži

Vráskám se nikdo z nás nevyhne, ale pořád to ještě neznamená, že se jejich tvorba nedá alespoň výrazně zpomalit. Třeba s pomocí rýže! Její vnější použití také vyrovnává tón pleti, pomáhá na akné a zlepšuje vzhled jizev.

Rýže je jednou z nejstarších a nejdůležitějších plodin. I vy k ní máte hodně kladný vztah? S ohledem na to, že tvoří neodmyslitelnou součást jídelníčku poloviny světové populace, to není příliš překvapující. Jak ale nakládáte s vodou, v níž ji připravujete? Ještě jste ji nezahrnuli do běžné kosmetické rutiny? Tak to jste o hodně přišli!

Elixír dostupný pro každého

Rýže sama o sobě obsahuje mnoho prospěšných látek, mezi kterými nechybí ani vitamin E, kyselina linolová a unikátní vitamin skupiny B inositol. Zprostředkovává však i chemickou sloučeninu zvanou skvalen, která se za účelem silnější efektivity běžně přidává do vakcín renomovaných farmaceutických firem. I z těchto důvodů její složení působí na pokožku jako blahodárný elixír, jež podle některých expertů dokáže omladit o celých deset let. Chcete znát všechny kosmetické účinky drobných zrníček, které konzumujete spolu s masem, luštěninami, houbami nebo zeleninou? Tady je máte černé na bílém.

Jedno řešení na hodně problémů

Vnější použití jmenované plodiny nejenže stimuluje produkci kolagenu, čímž prokazatelně zpomaluje tvorbu vrásek i dalších projevů stárnutí, také chrání před nepříznivými vnějšími vlivy, a to včetně UV záření. Přisuzují se mu i zásluhy v podobě podpory krevního oběhu, rychlejší regenerace, regulace kožního mazu a likvidace pigmentových skvrn. Dermatologické studie také potvrzují, že rýžové ošetření zlepšuje vzhled jizev, přispívá k léčbě akné a zmenšuje rozšířené póry. Zní to jako něco, co byste uvítali i na vaší tváří? Tak to si honem přichystejte masku, přece nač zbytečně otálet…

Dokonalý vzhled s minimálním úsilím

K přípravě budete potřebovat čtyři polévkové lžíce rýžové vody (tedy vody, v níž jste tuto obilovinu vařili), dále jednu lžíci mléka a stejné množství medu. Promícháním těchto ingrediencí vznikne omlazující směs, jejíž ideální doba působení je nějakých 15 minut, poté je čas na oplach. Když si na tuto zkrášlující proceduru uděláte prostor každých sedm dní, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Zdroje: 1mhealthtips.com, bebeautiful.in





Celkem 2 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat