Prostreno.cz

Kalorie lze spalovat i dost neobvyklými způsoby

Potřebujete zhubnout? Přestaňte se choulit do toho vlněného svetru. Pak se také více dívejte na vtipné komedie a vždy mějte po ruce balíček žvýkaček!

Spalování kalorií je téma, které se snad nikdy nevyčerpá. Koneckonců, vždyť právě díky němu můžeme dosáhnout vysněné postavy nebo si optimální váhu udržet! V souvislosti s ním se nejvíce mluví hlavně o pravidelném cvičení a konzumaci vhodných potravin. Co ale další způsoby? O těchto už jste slyšeli? Možná jsou trochu neobvyklé, ale prý zaručeně fungují.

Něco jako otužování

Jakmile se venku trochu ochladí, už ze skříně taháte huňaté svetry, tlusté ponožky a péřové bundy? Tím si hubnutí zřejmě bojkotujete. Tedy alespoň s ohledem na poznatky jisté americké studie, ze kterých vyplývá, že pokud je tělo vystaveno nižším teplotám, dochází k výraznému zvýšení metabolismu a tím i rychlejší likvidaci tukových zásob. Ne, samozřejmě to neznamená, že máte skočit do ledové řeky, vyzkoušet můžete třeba studené sprchy. A co kdybyste si doma trochu pohráli s termostatem? Za pokus nic nedáte!

Pomocník v podobě žvýkačky

Balíček žvýkaček stojí pár korun, jeho účinky jsou ale k nezaplacení. A ne, teď nejde o to, že malé „polštářky“ osvěží dech nebo nám pomohou ze zubů vyndat něco, co tam zůstalo od oběda. Je možné jimi shazovat nadbytečná kila! Tak nějak by se daly citovat závěry zahraničního výzkumu publikované v magazínu The New England Journal of Medicine. Ty v podstatě sdělují, že lidé, kteří si po každém jídle dobře „požvýkají“, spalují o poznání více kalorií. Pochopitelně ve srovnání s těmi, kterým tyto sladkosti nic neříkají. No vida, to chce asi nakoupit pořádné zásoby…

Smějte se. Pěkně od plic!

Že má smích nesporný léčivý potenciál, to se ví už dlouho. Ale že by usnadňoval redukci váhy? To bude asi žhavá novinka. Přijde vám to přitažené za vlasy? Skepse stranou, američtí vědci si za tímto tvrzením skálopevně stojí. Učinili totiž pokus, do něhož zařadili 60 párů. První polovině pak pouštěli humorné komedie, zatímco té druhé snímky ponurého žánru. Následně vyšlo najevo, že sledujícím vtipných filmů funguje metabolismus o 20 procent rychleji. A ano, má to prý co dělat s tím, že se při vysílání smáli na celé kolo!

Zdroje: healthline.com, ih.gov, nejm.org





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat