Prostreno.cz

Domácí léčba plísňové infekce nehtů

Matné, bělavé nebo nažloutlé nehty, co se lámou a drolí? I tak se projevuje mykóza, kterou je třeba okamžitě řešit. Vyzrát se na ni dá s pomocí česneku, jablečného octa nebo kurkumy!

Alespoň jednou za život postihnou plísňové infekce nehtů drtivou většinu lidí. Způsobeny jsou houbami, především dermatofyty a kvasinkami. Tyto organismy se nekontrolovatelně množí ve vlhku a teplu, proto k nim můžete snadno přijít v sauně i ve sprchách veřejných bazénů. Obecně se jim ale daří na místech s vysokou návštěvností, takže klidně i v posilovně, kde trávíte volný čas. K nákaze dochází také přímým kontaktem s nakaženým, a to prostřednictvím společně používaného předmětu – třeba ručníku nebo nástroje na manikúru.

Cestu do lékárny ještě odložte

Víte, co je na tom všem úplně nejhorší? Četné studie potvrzují, že houby, které mívají v mykóze prsty, už začínají být vůči farmaceutickým medikamentům odolné, což samotnou léčbu podstatně ztěžuje. Ale nezoufejte, rozhodně to neznamená, že řešení neexistuje. Stále častěji se totiž ukazuje, že hodně účinné bývají domácí prostředky. Na jejich seznam patří i tyhle!

Jablečný ocet 

Ocet získávaný z jablek má spoustu zajímavých vlastností. A silné protiplísňové působení je jednou z nich. Rozřeďte ho tedy trochou vody a pomocí vatového tamponu jím ošetřujte inkriminovaná místa. Když to uděláte dvakrát až třikrát denně, plíseň se dá brzy na ústup.

Kurkuma 

Máte v jedné ze svých kořenek jinak zvaný indický šafrán? No vida, pak jste zachráněni! Lidoví léčitelé přísahají, že i toho koření mykózu dokáže zastavit, tak se dejte do práce. I v tomto případě je nutné smíchat ho nejprve s vodou, aby vznikla snadno aplikovatelná pasta. Čím více kurkumového zlepšováku použijete, tím rychlejších výsledků se můžete dočkat.

Česnek

Jestli v něčem česnek skutečně vyniká, pak je to vysoký obsah antimikrobiálních, antibakteriálních a antifungálních složek. Je tedy vhodným spojencem, na kterého je vždycky spolehnutí! Nehty si jím lze jednoduše potírat, ovšem klidně rozmělněný stroužek spojte s olivovým olejem, bude fungovat dvakrát tak spolehlivěji.

Zdroje: pharmeasy.in, theindependentpharmacy.co.uk, healthline.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat