Prostreno.cz

Svižný růst vlasů nastartuje všem známý med

Vaše vlasy zoufale potřebují nějakou vzpruhu? Dejte jim ochutnat med! Ten urychlí růst, poskytne výživu, dodá lesk a ještě vyřeší trable s roztřepenými konečky.

Když se řekne med, kdekomu se vybaví nachlazení, zvýšená teplota, bolest kloubů nebo rýma. Tak jistě, nikdo nepopírá, že je včelí sladidlo při nemoci vyhledávaným léčebným prostředkem, ovšem v souvislosti s ním si lze představit i krásné a zdravé vlasy. Tedy alespoň podle odborníků, kteří tvrdí, že pravidelné medové masky svedou s korunou krásy hotové zázraky. Čeho všeho se vaše hlava může dočkat?

Svižný růst? No bezva!

Protože med podporuje růst kožních buněk, bývá často využíván jako zevní urychlovač hojení. Ovšem i pokožka hlavy je tvořena epitelovou tkání, která se skládá z buněk! A právě proto se experti domnívají, že aplikace medu, třeba právě ve formě té zmíněné masky, má přímý vliv na rychlejší růst vlasů i kondici folikul. Mluví se také o stopce nadměrného vypadávání!

Lesk a žádné třepení

Jmenované ochucovadlo má i další příjemné vlastnosti. Hřívě poskytuje potřebnou vlhkost, čímž zabraňuje jejímu vysušování, třepení a lámavosti. Postará se také o lesk, neboť kromě jiného vlasy i vyhlazuje. Nelze nezmínit ani vysoký podíl vyživujících vitaminů, minerálů a antioxidantů, jež zesilují ochranu před poškozením způsobeným nepříznivými vnějšími vlivy. Tak šup s ním na hlavu! Klidně ho před nanesením smíchejte s trochou vody nebo bílým jogurtem, alespoň se nebude tolik „patlat“.

Světlejší odstín bez chemie

Zesvětlujete si vlasy, k čemuž využíváte přípravky z drogerie? Nic proti tomu, ale už jste někdy studovali jejich složení? Jakékoli přírodní přísady by v nich člověk našel jen horko těžko. Proč takovým chemickým koktejlem zatěžovat své kadeře i zdraví? Vždyť i sladký med je spolehlivým zesvětlovačem! Americká studie z roku 2018 prokázala, že obsahuje jistý enzym, který se „chová“ podobně jako peroxid vodíku. Dobrá zpráva, nemyslíte? Pro ještě výraznější efekt ho můžete promíchat s citronovou šťávou.

Zdroje: healthline.com, nih.gov





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat