Prostreno.cz

Detoxikační vody pro rychlé spalování tuků

Nejlepší spojenec pro detoxikaci organismu, lepší pleť, větší energii nebo hubnutí? Samozřejmě, že obyčejná voda! Její teplota se dá přizpůsobit podle aktuálních podmínek, rozhodně nemusí být ledová! A co do ní přidat? Tohle jsou vhodní adepti ze současných nabídek obchodů!

Jeden hubne před Vánocemi, ten druhý až po nich. Na načasování vlastně ani tak nezáleží, hlavně, když k úpravě jídelníčku a pohybu přidáte to nejcennější – vodu. Podle studie zveřejněné v odborném časopise The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism navýšení pitného režimu o půl litru vody denně zvyšuje rychlost metabolismu o 30 procent. Pakliže vodu zkombinujete s osvědčenými superpotravinami spalujícími tuky, vytvoříte detoxikační elixír, který prospěje tělu i duši. Po jakých zázracích z obchodu sáhnout? I mimo hlavní letní sezonu to není k zahození!

Grapefruit a sušená máta

Grapefruit je bohatý na fytochemikálie, bioaktivní sloučeniny, které podle vědců spalují tuky. Máta je zase známá tím, že potlačuje chuť k jídlu. Infuzovanou vodu, tedy nápoj, do kterého se vylouhovaly chutě a cenné látky z ovoce, zeleniny či bylinek, připravte tak, že grep oloupejte, pokrájejte na malé kousky, lehce rozmačkejte a vložte do velké skleněné lahve, karafy či džbánu. Přidejte sušenou mátu, zalijte vodou a ideálně do druhého dne nechte louhovat. A pozor, studie publikovaná v Journal of Neurological and Orthopedic Medicine zjistila, že lidé, kteří k mátě jen tak čichají (každé dvě hodiny), zhubnou v průměru o pět kilo za měsíc!

Jablko, citron a máta

Citron je všech očistných kúr král. Antioxidanty v něm obsažené stimulují jaterní enzymy a vyplavují z těla toxiny. Proto použijte šťávu z jednoho citronu, pokrájené jablko a sušenou mátu. Opět nechte několik hodin, nejlépe však přes noc, louhovat.

Pomeranč, citron, limetka

Nápoj, který čistí tělo, zbavuje toxinů a volných radikálů, dodává vitaminy a podporuje pravidelné vyprazdňování. To je voda s pomerančem, citronem a limetkovou šťávou, která upravuje zažívání i vylučování. Pomeranč a citron umyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Po zalití vodou přidejte limetkovou šťávu.

Okurka, limetka a kiwi

Okurky jsou známým základem stravy, a to z dobrého důvodu. Mají extrémně nízký obsah kalorií, pomáhají detoxikovat organismus a obsahují vitamin C, betakaroten, lutein nebo apigenin, což jsou antioxidační látky. Neloupejte je, jen umyjte a pokrájejte (stačí jeden kus), přidejte kiwi (to podporuje trávení a posiluje imunitní systém), zalijte vodou a to všechno zakápněte limetkou.

Zdroje: healthline.com, eatthis.com, wikipedia.org,https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14671205/





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat