Prostreno.cz

Při dietě nakupujte potraviny ve správný čas

Už máte dost toho, že nedopnete kalhoty, bolí vás klouby a celkově se necítíte dobře. Změníte svůj životní styl a jídelníček. Chcete. Jenže co když všechny ty zdravější potraviny neumíte nakupovat? Věřte tomu, že to není vaše vina. Do obchodů choďte v nejvhodnější dobu, spousta problémů se tím vyřeší!

Nakupování potravin může být hračkou nebo noční můrou. Záleží, jakou zvolíte strategii. Pokud chcete jíst zdravěji a dietněji, hlídejte si hlavně hodiny a svůj nákupní seznam. Z jakého důvodu?

Dvakrát měř, jednou řež

Prvotně si vytvořte seznam potravin, pro které do obchodu jdete. Pomůže vám to při koncentraci. Vybírejte suroviny, které se dají používat několika způsoby. Mezi takové patří kupříkladu brambory. Celkově se ujistěte, že si domů odnášíte několik položek, jež výhledově upotřebíte během pěti až sedmi dní. Vyhnete se tak častějším nákupům a pokušení. Tyto řízené kroky vám pomohou zůstat na správné cestě. Pak vyčkejte na tu nejideálnější a nejméně rizikovou dobu, která předchází zběsilému házení nežádoucích potravin do nákupního košíku.

Základem je sytost

Pokud si na cestu do obchodu uděláte čas v neděli okolo třetí hodiny odpolední, není na tom nic špatného – ovšem za předpokladu, že jste po obědě. Hladoví do krámu nikdy nechoďte, svádí to k nepravostem. Hlad přiměje váš mozek soustředit se na věci, po kterých toužíte, ne na ty, které skutečně potřebujete. Nakonec z obchodu vyjdete s osmi sáčky brambůrků, sušenkami politými čokoládou a balením předsmažených kuřecích křidélek. Co kdyby se náhodou hodily, třeba pro návštěvu, že?

Ta nejbáječnější doba ze všech

Obchody s potravinami jsou podle statistik nejvíce přeplněné ve všední dny mezi čtvrtou až šestou odpolední.  Krizové jsou také víkendy. Z toho vyplývá, že pokud je to možné, měli byste se snažit nakupovat ve všední den a dopoledne, ideálně hned ráno po vydatné snídani. Ta by měla podle zásad obsahovat správný poměr bílkovin, vysoce kvalitních sacharidů a zdravých tuků. Jedině tak eliminujete nezdravé chutě a zároveň se postaráte o rychlé a efektivní výsledky při hubnutí. Nakupování v ranních hodinách ovšem má i další výhody. Maso i pečivo je čerstvé, nabídka zboží širší. Namítáte, že musíte do práce? Možná by stálo za to nastavit si budík o hodinu dříve.

Zdroje:cookinglight.com, today.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat