Prostreno.cz

Běžné potraviny jako zázračné léčivo

Med, česnek nebo třeba jablko. Že jde o naprosto obyčejné potraviny? To je věc názoru. Jejich zdravotní výhody jsou totiž doslova milionové! A to bez ohledu na to, zda jste alergik, astmatik, revmatik či kardiak.

Kdyby se vás někdo zeptal, co si představíte pod pojmem zázračný lék, jaká by byla vaše reakce? Možná byste zmínili antibiotika, multivitaminy nebo prášky proti bolesti. To příznivci alternativní medicíny, se kterými kupodivu souhlasí i někteří odborníci, by se pro odpověď nevydali do lékárny, ale do kuchyně. Jaké naprosto běžné potraviny podle nich mají doslova kouzelnou moc? Zjistěte, co máte doma za poklady!

Jablko? To je dar!

Rčení, že kdo jí jedno jablko denně, ten nepotřebuje doktora, je dobře známé. Zda se zakládá na pravdě? Vypadá to, že ano. Mnohokrát prokázaným přínosem jablek je výrazné snížení rizika rakoviny i zlepšení trávení. Jejich pravidelná konzumace dokáže ulevit i od alergie a astmatu, zatímco podpoří hubnutí, prospěje srdci a zvýší hustotu kostí. Mimochodem, prý pomáhá také na nadměrné vypadávání vlasů, přičemž zpomaluje biologický proces stárnutí.

Také česnek dokáže divy

Česnek patří do klasické kuchařské výbavy. Používáte ho často? I on umí vyřešit žaludeční trable. Ovšem zastavuje i kašel a plísňové infekce. Nelze mu odepřít ani to, že zachovává zdraví ústní dutiny, pročišťuje tepny a zmírňuje příznaky revmatismu. Preventivně působí i proti skleróze, normalizuje krevní tlak, likviduje bakterie a povzbuzuje imunitu. Co stroužek, to velká dávka působivých účinků! Sluší se zmínit, že vnější použití léčí akné a dává stopku lupům.

Med je zkrátka nedoceněný

Med má pověst jednoho z nejmocnějších přírodních prostředků již od nepaměti. A moderní věda proti tomu vůbec nic nenamítá. Toto sladidlo předchází poškození buněk i celé řadě civilizačních chronických onemocnění. Příznivý vliv má také na hladinu krevního cukru a celý kardiovaskulární systém. Osvědčí se při respiračních potížích, urychluje hojení, zvyšuje energetickou hladinu a stimuluje produkci omlazujícího kolagenu. Tenhle včelí produkt je zkrátka k nezaplacení!

Zdroje: 1mhealthtips.com, healthline.com, timesofindia.com





Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat