Prostreno.cz

Medová pleťová maska

Drogerie jsou plné úžasných produktů včetně pleťových masek, ale možná, že z nějakého dobrého důvodu zatoužíte připravit si vlastní – z poctivých surovin a bez konzervantů. Jako základ použijte med, ten se v zimě nesmírně hodí!

Med vyživuje, vyhlazuje, dodává potřebné živiny, urychluje hojení, předchází popraskání pleti, bojuje proti akné, je antibakteriální a jemně uvolňuje póry. Proto je základní surovinou pro péči o pokožku v chladnějších měsících roku. Máte nějaký domácí, od prověřeného včelaře? O to líp! Zapomeňte na nákup drahých pleťových masek a vrhněte se do vlastní výroby!

Voňavý levandulový dotek

Smíchejte jednu polévkovou lžíci medu nebo medu se dvěma až třemi kapkami levandulového esenciálního oleje. Levandule má výborné regenerační schopnosti, pleti navrací zářivost a vitalitu. Směs naneste na obličej a nechte 15–20 minut působit. K otření použijte teplou žínku.

Pleťová maska ​​s citronem pro zářivost

Smíchejte jednu polévkovou medu s jednou až dvěma kapkami citronového esenciálního oleje nebo stejným množstvím citronové šťávy. Masku aplikujte na očištěný obličej, nechte 15–20 minut působit a poté ji smyjte teplou vodou. Akorát pozor, na 24 hodin se vyhněte se přímému slunečnímu záření, protože citronový olej je na slunci fotosenzitivní.

Jogurtová hydratace

Opět použijte med – polévkovou lžíci. Tentokrát ale přidejte dvě polévkové lžíce bílého neslazeného jogurtu. Promíchejte, naneste na obličej a nechte 15–20 minut působit. K otření použijte teplou žínku. Pokožka bude měkčí a vyživená.

Pohlazení avokádem

Avokádo je plné přirozeně se vyskytujících mastných kyselin, jež jsou optimální pro obnovu a ochranu pokožky. Připravte si polévkovou lžíci medu a avokádovou dužinu (stačí polovina z jednoho kusu). Promíchejte, aplikujte na potřebné partie a nechte 15–20 minut působit. Následně masku opláchněte teplou vodou.

Peelingová pleťová maska ​​s medem a ovesnými vločkami

Jen med to může být! Spárujte ho s ovesnými vločkami, dočkáte se zklidnění a hydratace pleti. Použijte polévkovou lžíci tekutého zlata a stejné množství tepelně neupravených a rozemletých ovesných vloček. Směs naneste na obličej a ten promasírujte krouživými pohyby. Poté masku nechte 15 minut působit. V závěru obličej důkladně smyjte. Pro dosažení nejlepších výsledků masku používejte jednou až třikrát týdně.

Zdroje: saloos.cz, dontmesswithmama.com





Celkem 1 komentářů

Tip na oběd

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat