Prostreno.cz

Snídaně by měla proběhnout do deseti

Podle hesla „snídejte jako král“ je snídaně nejdůležitějším, ale i prvním jídlem dne. Ale musíte to stihnout do desáté hodiny.

Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne z nějakého důvodu. Dává nám energii a sílu, protože ráno může naše tělo využít sílu potravin mnohem lépe a přeměnit je na energii. Rozhodně se na snídani nevzdávejte sacharidů ve formě chleba nebo pečiva. S vyváženou snídaní se můžete zásobit energií na dlouhou dobu a posílíte tělo. Ale zdravá kombinace je také velmi důležité. Chleba s máslem a klobásou není zrovna nejlepší volba. Raději sáhněte po celozrnném pečivu, müsli s ovesnými vločkami nebo míchaných vejcích s rajčaty.

Nasnídat se ale musíte stihnout nejpozději do deseti hodin.

Proč?

V rozhovoru pro časopis Forbes odborník na výživu Kim Larson říká, že je dobré jíst snídani do dvou hodin po probuzení. „Takže čím dříve sedíte u snídaně, tím pozitivnější bude účinek jídla na váš metabolismus,“ říká Larson. Bohatá snídaně vám skutečně metabolismus dokáže nastartovat. Přemění vstřebané látky na energii a připravit se na celý den. Pro tělo je pak snazší spálit další kalorie během celého dne.

Kromě toho tento odborník na výživu uvádí, že úplné vynechání snídaně může mít negativní vliv na zdraví. Hormony zodpovědné za pocit hladu jsou během dne mnohem čilejší, pokud nesnídáte.

Ženský časopis Woman´s Health ve studii o obezitě z roku 2015 zjistil, že snídaně s vysokým obsahem bílkovin mezi šestou a půl desátou ráno vás zasytí na mnohem delší dobu. Navíc studie ukázala, že časná snídaně do deseti hodin se neukládá v potenciálně problémových oblastech našeho těla.

Zdroj: názory autorky, Woman´s Health, my life, healthline, eatthis





Celkem 1 komentářů

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat