Prostreno.cz

Bylinky bojující proti vysoké hladině cholesterolu

Vysoká hladina cholesterolu, se kterou se pere většina populace, patří ke strašákům lékařů. Ti každodenně varují, že by se tento zdravotní problém v žádném případě neměl podceňovat. Které bylinky povolat, ideálně co nejdříve? Některé z nich seženete v běžných obchodech!

Světová zdravotnická organizace (WHO) hlásá, že celosvětově lze třetinu ischemické choroby srdeční připsat vysokému cholesterolu. Celkově se odhaduje, že zvýšený cholesterol způsobuje 2,6 milionu úmrtí (4,5 % z celkového počtu). Vysoká hladina cholesterolu není pro tělo dobrá, je nutné ji snižovat. Jak a čím? Bylinkami. Z těchto přírodních pokladů můžete vybírat.

A zase ta kurkuma

Kurkuma chrání tepny před kornatěním. Zařaďte ji do svého jídelníčku, neboť kurkumin v ní přítomný zároveň vykazuje antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají snižovat vysokou hladinu cholesterolu. To jste tušili?

Voňavá bazalka

Esenciální olej zvaný eugenol, který bazalka obsahuje, taktéž patří k těm zázrakům, jež snižují vysokou hladinu cholesterolu. Jeho protiplísňové a antibakteriální prvky navíc odstraňují toxiny z těla. Bazalku přidávejte do jídel a v její hlavní sezoně žvýkejte její listy.

Nenápadná pískavice řecké seno

Diabetičtí pacienti obvykle pijí vodu z pískavice řeckého sena, protože kontroluje hladinu cukru v krvi. Málokdo ví, že tahle nejstarší kulturní rostlina, jejíž semena se používají jako koření, je na zmiňovaný vysoký cholesterol jako dělaná.

Úžasný zázvor

Zázvor je bohatý na bioaktivní sloučeniny, a proto snižuje riziko ischemické choroby srdeční tím, že kontroluje hladinu cholesterolu v krvi. Zázvor je přitom k dostání téměř v každém větším obchodě. Tak na to myslete, až si půjdete nakoupit…

Neskutečný česnek

Česnek je lékem na mnoho zdravotních problémů. V syrovém stavu má potenciál odvrátit kašel a nachlazení, díky svým antioxidačním a protizánětlivým vlastnostem podporuje zdraví mozku, je účinný proti neurodegenerativním onemocněním, jako je Alzheimerova choroba a demence. Zároveň udržuje zdravý žaludek a srdce. Tedy nejen to. Při regulaci správného průtoku krve v těle pomáhají sloučeniny a minerály, jako je alicin, mangan a fosfor, obsažené v česneku, při kontrole vysoké hladiny cholesterolu. Co takhle stroužek denně, zvládnete to?

Zdroje: india.com, who.int,  pharmeasy.in





Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat