Prostreno.cz

Na záněty vyzraje ananasová voda

Už nevíte, čím si pitný režim zatraktivnit natolik, abyste ho s chutí dodržovali? Připravte si ananasovou vodu. Ta vám pročistí organismus, vylepší zrak, posílí imunitu a zreguluje škodlivý cholesterol. Navíc působí jako lahodné afrodiziakum, které hormony srovná do latě!

Co si představit pod pojmem ananasová voda? Ne, není to totéž jako ananasový džus. Jde o vodu, v níž se nakrájené kousky exotického plodu pouze louhují, ideálně pak přes celou noc. Výživoví poradci ji vychvalují do nebes, přičemž poukazují na tyto benefity. Dopřejete si je prostřednictvím tohoto osvěžujícího občerstvení také?

Na záněty a ukázkový tlak

Že ananas obsahuje hojné množství bromelainu, to je všeobecně známá věc. Víte ale, co všechno tenhle cenný enzym dokáže? Podle závěrů četných studií působí proti zánětům, a to včetně těch chronických. Také má velice příznivý vliv na plodnost, zatímco reguluje škodlivý cholesterol a normalizuje krevní tlak. Nutno dodat, že s úpravou tlaku a zachováním kondice cév mu pomáhá draslík, jehož má uvedené cizokrajné ovoce doslova na rozdávání.

Zrak jako ostříž

Ve zmíněném nápoji byste nalezli i vyšší podíl vitaminu A. Ten je klíčový pro produkci rodopsinu, tedy zrakového pigmentu bojujícího proti šerosleposti. Důležitý je však i pro činnost pohlavních žláz a kvalitu pokožky, vlasů i nehtů. Jako velice silný antioxidant se „áčko“ podílí i na vývoji tkání, sliznic a buněk, přičemž souvisí také se správnou krvetvorbou a odolnou obranyschopností.

Blaho pro štítnou žlázu

Každý doušek ananasové vody nabízí také jód. K čemu je to dobré? Tento minerál ocení hlavně štítná žláza, protože ho ke svému provozu a tím i nastolení hormonální rovnováhy přímo vyžaduje. Jód je přínosný i pro metabolismus cukrů, tuků a bílkovin, stejně jako pro nervovou soustavu a intelektuální funkce. Co vy na to, už se vám na tenhle drink sbíhají sliny? Nelze opomenout ani to, že urychluje hubnutí, detoxikuje organismus a povzbuzuje sexualitu.

Zdroje: healthybuilderz.com, fruitsandveggies.org





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat