Prostreno.cz

Správnou výživou se zbavíte akné

Když začnou na tváři vyskakují pupínky a akné, není to jen zátěž na psychiku, ale může to být někdy velmi bolestivé. Správná strava vám může pomoci akné vyléčit zevnitř a pleť dostat zase do rovnováhy.

Černé tečky, pupínky nebo dokonce bolestivé hrbolky, které se objevily na obličeji, zádech nebo hrudníku, jsou jedním z nejčastějších kožních onemocnění, které postihují zejména dospívající mládež, ale mohou se vyskytnout i v dospělosti.

Kožní nečistoty jsou způsobeny ucpanými nebo zanícenými mazovými žlázami, které vyvolávají hormonálními změnami, genetickou predispozicí, stresem nebo nesprávnou stravou. Co proti akné doopravdy pomáhá?

Která strava je ta správná

Díky správné stravě můžete napomoci léčbě akné zevnitř. Vzhledem k tomu, že příčinou vzniku akné jsou hormony a zánětlivé procesy, doporučuje se strava s malým množstvím masa cukru a výrobků z kravského mléka.

Zvlášť vhodné potraviny proti akné jsou celozrnné výrobky, čerstvé ovoce s malým množstvím cukru a čerstvá zelenina, ořechy, rostlinné oleje, neslazené nápoje, ryby a mořské plody, krůtí a kuřecí maso a vejce.

Naopak mezi potraviny, kterým byste se měli při akné vyhnout, patří rychlé občerstvení a hotové výrobky, bílé pečivo, sušené a konzervované ovoce, zpracovaná zelenina, arašídy, sádlo, majonéza, ovocné šťávy a slazené limonády, vepřové maso a výrobky z něj, mléčné výrobky a sladkosti.

Zdroj: eatbetter





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat