Prostreno.cz

Konjakové nudle jsou vhodné při hubnutí

Z mouky kořenové hlízy ďáblova jazyka se vyrábějí nízkokalorické nudle a dietní kapsle. Abyste po nich skutečně zhubli, musíte dodržet určité podmínky.

Když ďáblův jazyk kvete, je to působivá podívaná – roste totiž do výšky až dvou metrů. Pokud vám jde ale o snížení hmotnosti, bude vás více zajímat hlíza, ze které rostlina roste, které se říká kořen konjak. Mouka z něj obsahuje glukomannan, který dokáže velmi dobře zasytit.

Co jsou konjakové nudle

V jihovýchodní Asii, odkud rostlina pochází, se po staletí používá k výrobě skleněných nudlí, zmrzliny, želé a nápojů. Na Západě se dosud používal glukomannan hlavně jako vláknina, zahušťovadlo a želírující činidlo. Pokud chcete zhubnout, mohou být nízkokalorickou alternativou k běžným těstovinám, protože obsahují pouze 8 kilokalorií na 100 gramů.

Jak zhubnout s konjakem

Glukomannan je také dostupný i v jiné formě – například jako prášek nebo kapsle v lékárně. Obsažené nestravitelné sacharidy mohou vázat hodně vody, proto byste je měli užívat před jídlem s jednou až dvěma sklenicemi vody, jinak by mohlo hrozit riziko udušení – absorbují totiž velké množství vody a vlhkost v oblasti krku, takže v něm mohou uvíznout.

Glukomannan vám může pomoct při hubnutí, ale pouze pokud budete zároveň dodržovat dietu se sníženým příjmem kalorií. Kapsle nebo prášek z konjakové mouky vám zhubnout nepomůžou, pokud nadále budete konzumovat pizzu, hamburgery a hranolky. Ovšem ani pokud snížíte příjem kalorií, není glukomannan určený jako dlouhodobá pomoc při hubnutí.

Zdroj: lifeline, verywellhealth





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat