Prostreno.cz

I po zdravých potravinách můžete ztloustnout

Že je sushi, jogurt a sušené ovoce skvělé na hubnutí? Chyba! Tyto a některé další zdravé potraviny vám kila naopak přidají.

Sushi

Po syrových rybách neztloustnete. Ale často sushi rolky obsahují vysoce kalorické přísady, jako je smetanový sýr a husté omáčky.

Wrapy

Rychlá, zdravá a čerstvá svačina – to je motto wrapů. Ale podle obsahu mohou mít 150 až více než 400 kalorií!

Vegetariánský burger

Hamburgery bez masa, ale s vegetariánskou placičkou se spoustou sýra, kečupu a zeleniny. . . a najednou jste na 500 kaloriích.

Burrito

Mexická varianta wrapů obvykle obsahuje ještě více kalorií – na 100 gramů nejméně 200 kalorií.

Seitan

Pro vegetariány je seitan zdravou náhražkou masa. Nesmí však zapomínat, že "pšeničné maso" obsahuje tolik kalorií jako libové vepřové maso – kolem 140 kalorií na 100 gramů.

Tofu

Tvaroh ze sójových bobů má necelých 80 kalorií na 100 gramů. Čistý a nenakládaný v oleji nebo doplněný přísadami s vysokým obsahem tuku však sotva chutná dobře – a proto je často velmi kalorický.

Ořechy

Super zdravé díky vysokému obsahu cenných bílkovin a mastných kyselin. Bohužel jsou ale doslova kalorická bomba – už jen malá hrstka má140 kalorií.

Studentská směs

Směs zdravých ořechů s rozinkami poskytuje energii pro mozek – ale také 550 kalorií na 100 gramů balení. A to byste při učení měli rychle odmítnout.

Sušené ovoce

Některé diety nabízejí sušené ovoce, jako jsou meruňky nebo fíky, jako zdravý prostředek na hubnutí. Jeden nebo dva kusy jsou v pořádku, ale více poskytuje příliš mnoho kalorií – na 100 gramů až 450.

Müsli tyčinky

Dobíjejte baterie rychle a zdravým způsobem! Müsli tyčinky sice obsahují zdravé ingredience, ale poskytují mnoho kalorií, 450 na jeden kus!

Tmavá čokoláda

... je velmi zdravá díky sekundárním rostlinným látkám z kakaa. Nesmíte však zapomínat, že tmavá čokoláda obsahuje téměř tolik kalorií jako mléčná čokoláda, a to až 600 na 100 gramů.

Hroznové víno

Plody jsou skutečné vitamínové bomby a také obsahují sekundární rostlinné látky, které chrání naše buňky. Nicméně obsahují hodně fruktózy. Nejen, že má spoustu kalorií, ale může vás po nich také honit mlsná.

Avokádo

Obsahují cenné antioxidanty a zdravé tuky – ale také téměř 400 kalorií. Pokud si ho však užíváte s mírou, může vám dokonce pomoci zhubnout: jeho mastné kyseliny a vláknina vás udrží plné dlouhou dobu a chutí se bát nemusíte.

Celozrnný chléb

Plný vlákniny, minerálů a vitaminů – celozrnný chléb je skutečný energetický balíček pro zdraví – se 300 kaloriemi na 100 gramů.

Smoothie

Nejchutnější je s jogurtem, ovocem a sirupem. . . ale ve čtvrt litru vypijete asi 150 kalorií...

Káva s mlékem

Káva obsahuje řadu rostlinných látek, které jsou dobré pro zdraví. Černá káva je téměř bez kalorií, má pouze tři kalorie na šálek. Populární variace jako cappuccino nebo latte macchiato však poskytují až 100 kalorií v závislosti na velikosti.

Červené víno

Sklenička má údajně pozitivní účinek na srdce a cévy. Malá sklenka červeného vína má však až 130 kalorií.

Zdroj: www.fitforfun.com, www.healthline.com





Tip na oběd

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat