Prostreno.cz

Ingredience bojující proti celulitidě

Léto se nekompromisně blíží. Pokud vás už nebaví schovávat celulitidu za volné oblečení, můžete s tím něco udělat – bez invazivní operace. Vsaďte na tyhle přírodní zázraky!

Celulitida postihuje více než 85 procent žen všech tvarů a velikostí. Je známá tím, že v pleti vytváří dolíčky, které připomínají pomerančovou kůru nebo tvaroh. Nejčastěji se vyskytuje na stehnech, ale klidně může obsadit i nohy, hýždě nebo břicho. Celulitida nepostihuje jen osoby s nadváhou a obezitou, mají ji i miminka, muži a hubení lidé. Většina postižených by samozřejmě uvítala nějaký zázrak, který by s pomerančovou kůrou zatočil. A naštěstí s tím příroda umí pomoci. Pokud vybíráte nějaký účinný krém, hledejte v něm tyhle složky.

Kofein

Kofein se získává z kávových zrn a vykazuje anticelulitidní aktivitu. Redukuje tuk a zlepšuje texturu pokožky. Ve skutečnosti podle studií emulze s kofeinem způsobuje zmenšení průměru tukových buněk o 17 % (1) a také chrání pokožku před poškozením způsobeným zářením, zejména před tvorbou vrásek.

Pochvatec šišákovitý

Bylinný extrakt z rostliny, které se říká africká kopřiva (Coleus scutellarioides), v sobě ukrývá účinnou látku zvanou forskolin, která působí jako činidlo pro úpravu pokožky. Uvolňuje lokalizované tukové usazeniny pod kůží a zlepšuje elasticitu a pevnost pokožky (2). V kombinaci s kofeinem účinnost africké kopřivy vzrůstá.

Kadidlovník pilovitý

Zlepšuje elasticitu pokožky a vykazuje protizánětlivé účinky na pokožku. To dokáže kadidlovník pilovitý (Boswellia serrata), jež se spojuje s kyselinou boswellovou, která je hodnocena jako prostředek pro zpevnění pleti.

Jírovec maďal

Extrakt z jírovce maďalu (Aesculus hippocastanum) se běžně podává pro posílení krevních cév. Výzkumy prokázaly, že zlepšuje krevní oběh a má protizánětlivé vlastnosti (3), což může pomoci snížit „přelévání“ tekutin v oblastech postižených celulitidou, a tím zmírnit vzhled celulitidy.

Olivy a černý pepř

Olivový olej je přírodní změkčovadlo, které poskytuje dlouhotrvající ochranný štít vlhkosti a udržuje pokožku hladkou a pružnou. Přidejte do něj černý pepř! Právě on podle vědců spaluje tuky, stimuluje krevní oběh (má prokrvující vlastnosti), zvyšuje metabolismus a odplavuje toxiny z těla. To má na svědomí piperin, hlavní účinná látka černého pepře. Díky tomuto tipu hned nemusíte do obchodu.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18254807/, (2) www.jaad.org/article/S0190-9622(14)00090-5/fulltext, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7144685/





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat